Salah priznao šok zbog rezultata za "Zlatnu loptu": Ne verujem u teoriju zavere, ali izbor nije precizan!

04.03.2022

08:48

0

Autor: 24sedam

Egipćanin ispričao šta je postao njegov cilj u životu otkakoje stigao u Evropu

Salah priznao šok zbog rezultata za "Zlatnu loptu": Ne verujem u teoriju zavere, ali izbor nije precizan!
profimedia-0658947514 - Copyright Profimedia/Samuel Shivambu/Sports Inc

Napadač Liverpula Mohamed Salah izneo je svoje mišljenje o rezultatima glasanja za poslednji izbor  "Zlatne lopte" na kojem je zauzeo sedmo mesto. Egipćanin nije pristalica teorija zavere, ali veruje da izbor nije bio regularan.

- Rezultati glasanja za "Zlatnu loptu" su me šokirali. Nemam mnogo da kažem o tome. Nije bilo nikog ko je očekivao da ću biti sedmi, ali desilo se. Ne verujem u teorije zavere, ali izbor možda nije tačan. Mnoge zemlje su daleko od fudbala. Ne znam na čemu se zasniva njihov izbor, ali ne verujem u teorije zavere - rekao je Salah i nastavio:

- Nemam šta da dodam da bih dokazao kako ovde nešto nije u redu. Zaista ne znam, ali sam bio šokiran rezultatima. Nisam srećan kada nisam u idealnom timu, ali tu nema šta da se radi. Drago mi je što mnogi dele moja osećanja i misle da sam zaslužio mesto na listi. Nemam osećaj da je to nešto protiv mene lično, ali ovo je realnost u kojoj živimo.

Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba
 

Napadač Liverpula Mohamed Salah govorio je o svojim životnim ciljevima.

- Jedan od glavnih ciljeva u životu je da ubedim ljude u njihovu sposobnost da postignu ono o čemu sanjaju. Ciljam na to još otkako sam otišao u Švajcarsku. Život nije bio lak jer nisam govorio engleski. Pitao sam se da li treba da se vratim u Egipat, kao i svi oni koji su otišli, a ništa nisu postigli, ili je bolje ostati i boriti se za uspeh. Počeo sam da se fokusiram na stvari kao što je razvoj ličnosti da bih video da li je sam talenat dovoljan da budem uspešan ili treba da radim na svojoj psihologiji. Da sam pre 6-7 godina u Egiptu pitao da li imamo igrača koji može da parira najboljima na svetu, svi bi odgovorili ne. Sada je sve drugačije. Ovo je bio moj glavni cilj u životu. I da danas umirem, znao bih da sam postigao mnogo od onoga čemu sam težio.

U izboru za "Zlatnu loptu" Frans fudbala najviše glasova dobio je Lionel Mesi, drugi je bio Robert Levandovski, a treći Žoržinjo. Slede ih Benzema, Kante, Ronaldo, Salah, De Brujne, Mbape i Donaruma.

Salah je stigao u Evropu 2012. godine potpisavši za Bazel. Odatle je pojačao Čelsi, ali se u Londonu nije naigrao, pa je pojačao Fiorentinu. Posle jedne odlične sezone u Firenci potpisao je za Romu, da bi iz Rima stigao u Liverpul 2017. godine u transferu vrednom 42 miliona evra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike