Partizan strepeo, ali sačuvao prvo mesto! Valjak se baš kockao protiv Mladosti!

03.03.2022

17:59

0

Crno-beli slavili i to je jedino pozitivno

Partizan strepeo, ali sačuvao prvo mesto! Valjak se baš kockao protiv Mladosti!
20211017mmRikard05 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana vratili su čelo tabele, nakon što su sa 2:1 savladali ekipu Mladosti iz Lučana. Golove su postigli Rikardo u 42. I Jojić u 54. minutu za domaće, a Bojović u 88. minutu za Mladost.

Lako je reći "moraš", u praksi se tada cilj još teže dostiže. Izaći na teren u četvrtak, posle izgubljenog derbija, znajući unapred da ćeš na protivnički bunker morati pred praznim tribinama, bila je najava koja bi i najčvšćim karakterima rušila samopouzdanje.

Osećalo se to opterećenje u igri Partizana protiv Lučanaca. Noge nisu bile problem, koliko se u tim njihovim dodavanjima videla jedna bezidejnost, odsustvo motiva da se Mladost nadigra i pitanje pobednika reši za pola sata. Bilo je očigledno da većini crno-belih još nije izvetrio derbi iz glava, ali volja se kalila i gradila kako je meč odmicao ka poluvremenu, pa je ponovo klizila nadole u završnici.

Nije pogrešno reći da je Partizan preživeo utakmicu sa Lučancima, jer im je sudbina šampionata bila u rukama protiviničkog krila Obradovića, koji je u 89. minutu šutirao preko prečke sam i neometan od bilo kog igrača iz poslednje linije tima kod rezultata 2:1 za domaće.

Ako na kraju ove trke stigne prvi, ova pobeda Partizana pisaće se kao jedna od najbitnijih u ovoj trci. Ostvarena je uz mnogo muke, kolektivnom igrom u kojoj se Rikardo ponovo nametnuo kao pojedinac sa najjačim glavom. On je u 42. minutu pogodio na centrašut Markovića da bi u 54. Jojić povećao na 2:0. Umesto rutinskog kraja, Bojović je smanjio na 2:1, da bi Moletić i Vujačić na prava iskušenja doveli golmans Popovića svojim greškama u poslednja dva minuta.

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena.

89. MINUT - Kakva šansa za Mladost! Tek što su crno-beli pošli sa centra, Miletić i Vujačić su se spetljali pred kaznenim prostorom, Obradović je izašao sam pred Popovića, ali je sa sedam metara šutirao jako i preko prečke.

88. MINUT - GOOOL! Bojović smanjuje na 2:1. Iskusni centarfor je sjajno reagovao na centaršut sa leve strane po zemlji i uklizavanjem sproveo loptu u mrežu Partizana.

80. MINUT - Stanojević daje priliku dvojici tinejdžera. Milovanović i Baždar zamenili su Rikarda i Markovića.

MN Press
 

74. MINUT - Trostruka promena i kod crno-belih. Smiljanić, Jović  i Lutovac su u igri, umesto Natha, Jovića i Meniga.

70. MINUT - Trostruka promena kod gostiju. Radivojević, Žunić i Danoski zamenili su Petrova, Milosavljevića i Gordića.

65. MINUT - Menig je u razmaku od 60-ak sekundi dva puta pokušao da zatrese mrežu gostiju šutem iz kaznenog prostora, ali je oba puta uspešniji u duelu bio golman Mladosti Kostić.

MN Press
 

54. MINUT - GOOOL! Jojić je duplirao prednost Partizana. Vezista "valjka" je započeo akciju, proigrao Rikarda koji je loše zahvatio loptu i praktično je dodao do Terzića. Mladi ofanzivac je sa leve stative, "zalomio" u peterac, gde se na pravom mestu našao Jojić i samo je sproveo u mrežu rivala. 

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, treneri nisu menjali ništa u odnosu na početak metač.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade, završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Partizan vodi protiv Mladosti 1:0.

MN Press
 

42. MINUT - GOOOL! Rikardo "probija" Lučance. Lazar Marković je centrirao sa desne strane, a snažni napadač odlično šutirao glavom sa desetak metara i uz pomoć stative zatresao mrežu gostiju.

38. MINUT - Oslobodili su se gosti pritiska, dva puta su malo ozbiljnije i zapretili, ali je pokušaje Bojovića i Milosavljevića "ukrotio" Popović.

27. MINUT - Pojačava Partizan pritisak kako se bliži sredina prvog poluvremena, ali nedostaje mu mirnoće i preciznosti u završnici akcija. Lučanci zasad odolevaju bez mnogo drame u svojih 16 metara.

19. MINUT - Zapretio je Natho sa tridesetak metara, ali pravo u golmana gostiju, koji nije imao težak posao.

MN Press
 

13. MINUT - Prvi žuti karton kod crno-belih dobija Jojić.

7. MINUT - Prva gužva u kaznenom prostoru gostiju. Posle slobodnog udarca, Vujačić je igrao glavom, ali bez opasnosti po gol Mladosti. Minut kasnije Milosavljević dobija prvi žuti karton na meču zbog faula nad Lazarom Markovićem.

1. MINUT - Meč je počeo, fudbaleri Partizana u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

BLOG UŽIVO:

SASTAVI
PARTIZAN:
Popović, Živković, Vujačić, Miletić, Urošević, Natho, Jojić, Terzić, Marković, Menig, Rikardo. 
MLADOST: Kostić, Leković, Mićević, Milošević, Cvetković, Gordić, Petrov, Baha, Milosavljević, Jovanović, Bojović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike