Italijanska rampa za "orlove": Šta je istina, a šta dezinformacija

08.11.2020

20:48 >> 21:12

0

Mediji sa Apenina javljaju da će igračima biti ograničeno kretanje i da stranci iz Serije A neće imati dozvolu za nastupe u nacionalnim timovima

Italijanska rampa za "orlove": Šta je istina, a šta dezinformacija
Copyright NEMANJA GUDELJ, NIKOLA MILENKOVIC, NEMANJA MAKSIMOVIC, FILIP KOSTIC, DARKO LAZOVIC, STRAHINJA PAVLOVIC, PREDRAG RAJKOVIC golman, ALEKSANDAR KOLAROV fudbaleri reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Lige nacija protiv Turske na stadionu Rajko Mitic , Beograd 06.09.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Turska, UEFA Liga nacija

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević kaže za vest iz Italije o zabrani igračima, pa i srpskim, da nastupaju za svoje reprezentacije, da je samo delimično tačna, jer klubovi ne prave problem, već uredba italijanskih vlasti o zabrani kretanja ljudi iz određenih regija.

Ako bi ostalo sve kako su italijanski mediji objavili to bi značilo da bi selektor Ljubiša Tumbaković pravio tim “orlova” bez nekoliko ključnih fudbalera iz Serije A: Sergeja Milinković-Savića, Darka Lazovića, Nikole Milenkovića, Saše Lukića, Dušana Vlahovića

– Ima tu i malo dezinformacija. Oni, recimo, pišu da Kolarov ne može da putuje, a naš kapiten se već nalazi u Srbiji. Tačno je, međutim, da i on ima problem sa povredom, pa će se u ponedeljak znati pravo stanje stvari i kod njega i kod ostalih reprezentativaca – priča za 24sedam Vladimir Matijašević.

Ko pravi probleme našim igračima i kako ih rešiti?

– Problem su propisi države o zabrani kretanja građana zbog ekstremnog širenja koronavirusa. Kada smo saznali za tu mogućnost da bismo mogli da ostanemo bez gotovo pola tima mi smo počeli da zovemo klubove da nam pomognu. Najteže je išlo sa Fjorentinom, međutim, i tu smo na dobrom putu da nam pomognu oko prebacivanja Milenkovića i Vlahovića u Srbiju. Moram reći da su svi momci već kupili avionske karte, ali jasno je da oni ne drže situaciju u svojim rukama.

MN Press

Šta je alternativa njihovom pojedinačnom dolasku u Srbiju?

– Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za sve. Razmatramo mogućnost da im organizujemo prevoz i da ih sve odjednom dovedemo. Takođe, ponudili smo klubovima izbor da sve naše reprezentativce puste samo na jednu utakmicu, a da se posle Škotske vrate u Italiju. Takođe, gledamo kako i od italijanskih vlasti da dobijemo dozvole za njihov dolazak u zemlju. Uh, mnogo, mnogo je problema. Generalni sekretar Šurbatović je non-stop na telefonu, mi smo optimisti, ali neće biti lako izgurati ovo do kraja. Previše je stvari na koje mi teško možemo da utičemo, ali borimo se, jer alternativa je da protiv Škotske izađemo bez pola ekipe.

MN Press

Da li se u ovakvoj situaciji može razmišljati o igri protiv Škotske?

– Iskreno, ne! Previše je nervoze i neizvesnosti u ovom trenutku. Škoti dolaze potpuno mirni, bez ovih trzavica koje mi imamo, još su i u dobroj formi. Na sedam ili osam utakmica nisu poraženi, što znači da su oni jedna čvrsta ekipa, pri čemu su svi došli sa ostrva bez ijednog problema oko okupljanja. Mi, pored svih muka da budemo zajedno, imamo i zaraženog Filipa Đuričića, a povređene Kolarova, DespotovićaNa sreću, Rajković je branio za Rems pa ga očekujemo u Pazovi, iako smo se u jednom momentu i za njega uplašili zbog one modrice ispod oka.

Pročitajte još: Šta se desilo Predragu Rajkoviću

Kakve su šanse da Đuričić ipak bude u sastavu protiv Škotske?

– Nisu velike, ali postoje. Ni to nije definitivno kao što su mediji javili. U ponedeljak ćemo imati više informacija po svim pitanjima.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike