Zvanično je kraj: Ovo je poslednja poruka Romana Abramoviča Čelsiju!

02.03.2022

18:34

0

On je primoran da se povuče sa mesta na kom je napravio najveći fudbalski "bum" u 21. veku

Zvanično je kraj: Ovo je poslednja poruka Romana Abramoviča Čelsiju!
profimedia-0297008800 - Copyright Profimedia

Vlasnik aktuelnog prvaka Evrope i sveta, Roman Abramovič, obratio se saopštenjem svim navijačima Čelsija, najverovatnije poslednjih put ikada.

Zbog oslobodilačke akcije u Rusiji i sankcije koje je uvela Velika Britanija, on je bio primoran da se povuče sa mesta na kom je napravio najveći fudbalski "bum" u 21. veku.

- Želeo bih da se pozabavim spekulacijama u medijima u poslednjih nekoliko dana u vezi sa mojim vlasništvom nad Čelsijem. Kao što sam ranije rekao, uvek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. U trenutnoj situaciji, doneo sam odluku da prodam Klub, jer smatram da je to u najboljem interesu Kluba, navijača, zaposlenih, kao i sponzora i partnera Kluba.

Prodaja kluba neće biti brza, već će se odvijati po propisanom postupku. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene se nikada nije radilo o poslu ili novcu, već o čistoj strasti prema igri i klubu. 

Štaviše, dao sam instrukcije svom timu da osnuje dobrotvornu fondaciju u koju će biti donirani sav neto prihod od prodaje. 

 

Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbeđivanje ključnih sredstava za hitne potrebe žrtava, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku.

Molim vas da znate da je ovo bila neverovatno teška odluka i da me boli što se rastajem od Kluba na ovaj način. Ipak, verujem da je ovo u najboljem interesu kluba.

Nadam se da ću moći da posetim "Stamford Bridž" poslednji put da se lično pozdravim sa svima vama. Bila je privilegija života biti deo Čelsija i ponosan sam na sva naša zajednička dostignuća.

Fudbalski klub Čelsi i njegovi navijači će uvek biti u mom srcu.

Hvala vam,

Roman - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike