"Hrani kuče da te ujede": Bivši trener Spartaka podržao odluku o izbacivanju Moskovljana iz Lige Evrope

02.03.2022

15:59

0

Autor: 24sedam

Domeniko Tedesko bez milosti prema ljudima sa kojima je nekada sarađivao

"Hrani kuče da te ujede": Bivši trener Spartaka podržao odluku o izbacivanju Moskovljana iz Lige Evrope
Domeniko Tedesko - Copyright Profimedia

Trener Lajpciga i bivši strateg moskovskog Spartaka Domeniko Tedesko podržao je odluku UEFA i FIFA da njegove nekadašnje fudbalere i ljude sa kojima je radio u Rusiji izbace iz takmičenja Lige Evrope.

Tedesko će tako sa svojom ekipom proći u narednu rundu, ali čelnicima Spartaka ostaje da razmišljaju o tome kakvog su čoveka držali svojevremeno na svom platnom spisku.

- Pozdravljam ovu odluku. Mislim da je dobro i ispravno što su UEFA i FIFA donele takvu odluku. Znam igrače Spartaka, moji pomoćnici i ja smo preuzeli tim na 12. mestu, a godinu dana kasnije zauzeli smo drugo mesto. Spartak je prošao dalje iz teške grupe sa Napolijem, Lesterom i Legijom. Očigledno da je posle toga takva odluka za njih neverovatno bolna - priča Tedesko.

- Znam momke, igrače, stručni štab... Još uvek smo prijatelji, i veoma mi je žao što se to dogodilo, ali ova odluka je jedina ispravna - zaključuje Tedesko.

UEFA i FIFA su svoju odluku objavile 28. februara. Tako je Spartak kao jedini ruski tim u drugoj fazi takmičenja izgubio priliku da igra u 1/8 finala Lige Evrope sezone protiv Lajpciga. Takođe, reprezentacija Rusije neće igrati u baražu za SP protiv Poljske, tako da će izvesno propustiti Mundijal u Kataru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike