UEFA oduzima Sankt Peterburgu finale Lige šampiona! Borba za trofej održaće se u Parizu

25.02.2022

09:48

0

Autor: 24sedam

Izvršni odbor UEFA ozvaničiće danas ono što se danima najavljivalo

UEFA oduzima Sankt Peterburgu finale Lige šampiona! Borba za trofej održaće se u Parizu
Finale Lige šampiona - Copyright Profimedia

Svetske agencije prenose pod oznakom "hitno" da je UEFA na svojim sastancima odlučila da domaćinstvo finala Lige šampiona za sezonu 2021/22 oduzme Sankt Peterburgu zbog poznatih događaja u rusko-ukrajinskom konfliktu i da borbu za najvredniji tofej organizuje na Sen Deniju u Francuskoj.

Iako još nije objavljeno zvanično saopštenje o novom mestu finala, naslućuje se da će i to biti uskoro obavljeno nakon što je UEFA objavila saopštenje u kojem osuđuje vojne akcije Rusije i navodi da će zvanične vesti biti objavljene u danas. 

Ovo se u fudbalskim kuloarima komentariše kao izjava o namerama i da se odustaje od scenarija po kome bi se do finala situacija smirila, a ruski grad bi definitivno ugostio dva najbolja tima "starog kontinenta".

 

 

Utakmica je zakazana za 28. maj, a Izvršni odbor UEFA danas će saopštiti ime novog domaćina. Još ranije je kao kandidat u zapadnim medijima spominjan London.

Takođe, novinar BBC Sporta Sajmon Stoun izveštava da je UEFA zajedno sa Vladom Francuske učestvovati u spasavanju fudbalera i njihovih porodica u Ukrajini. Da podsetimo, juče su Brazilci koji igraju za Šahtjor i Dinamo Kijev uputili javni apel predsedniku Brazila i Vladi svoje zemlje da pomognu u njihovom izbavljenju iz ratom zahvaćenog glavnog grada Ukrajine. 

 

 

Kao očekivana stigla je i vest da Spartak Moskva neće igrati kao domaćin u Rusiji u šesnaestini finala Lige Evrope.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike