Ostao je slep pošto mu je vatromet eksplodirao u lice, posle 11 operacija ponovo igra fudbal! Sestra mu je „dala oči“!

22.02.2022

18:11

0

Autor: 24sedam

Neverovatna priča bivšeg defanzivca Mančester sitija

Ostao je slep pošto mu je vatromet eksplodirao u lice, posle 11 operacija ponovo igra fudbal! Sestra mu je „dala oči“!
profimedia-0664052771 - Copyright Profimedia/Seskimphoto

Život je čudo posvedočiće oni koji su imali dovoljno sreće da dobiju drugu šansu. Jedan od njih bez ikakve sumnje je i nekadašnji defanzivac Mančester sitija Omar Elabdelaui, koji je u ponedeljak odigrao svih 90 minuta Galatasaraj u trijumfu protiv Gectepea (3:2), pošto je pre više od godinu dana ostao slep.

Nesrećni fudbaler doživeo je veliku nesreću u novogodišnjoj noći 2020. godine. Tokom proslave vatromet mu je eksplodirao u lice, posle čega se nije postavljalo pitanje da li će se ikada vratiti na teren, nego da li će uopšte ponovo moći da vidi.

 

 

Desni bek je posle toga mnogo vremena proveo na lečenju u SAD, gde su mu lekari davali samo 5 do 10 odsto šansi da povrati vid.

Srećom, crne prognoze pale su u vodu. Za čudo je bilo potrebno da se uradi 11 hirurških zahvata, među kojima i transplatacija očnih matičnih ćelija od njegove sestre Ikram, posle čega je Omar od života „dobio priliku za popravni“.

- Bila je to teška povreda. Mnogo sam se mučio, prošao sam kroz težak proces. Vratio sam se na teren i radim ono što najviše volim. To mi ostvarenje sna po drugi put – kazao je Elabdelaui.

 

 

Tokom boravka u SAD tridesetogodišnji Norvežanin održavao je kondiciju radeći sa trenerom NFL tima Sinsinati Bengalsa, a svoju veličinu u celoj priči pokazao je i Galatasaraj, koji je platio kompletno lečenje fudbaleru kojeg je doveo iz Olimpijakosa krajem leta 2020. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike