Počelo je! Britanci već kradu finale Lige šampiona Rusima! UEFA se pita, velike su pare u igri

22.02.2022

10:48

0

Autor: 24sedam

Navodno bi Sankt Peterburg mogao da ostane bez dodeljene organizacije, a za to je već spreman londonski Vembli

Počelo je! Britanci već kradu finale Lige šampiona Rusima! UEFA se pita, velike su pare u igri
Finale Lige šampiona - Copyright Profimedia

Dok se dvoje svađaju - treći koristi.

Ovom idejom vode se britanski mediji koji već otimaju organizaciju Lige šampiona ruskom Sankt Peterburgu i sele ga u London.

Dejli mejl piše da će ukoliko Rusija uđe u otvoren sukob sa Ukrajinom, morati da reaguje UEFA i promeni domaćina najvažnije klupske utakmice u Evropi.

- UEFA bi mogla da bude naterana da promeni lokaciju odigravanja finala Lige šampiona za sezonu 2021/22 ukoliko Rusija bude izvršila napad na Ukrajinu - napisali su britanski novinari, pa onako kao usput natuknuli kako bi londonski Vembli bio idealan kandidat za organizaciju finala.

Ne treba nipošto zaboraviti da se ovde ne radi samo o organizaciji utakmice, nego i o velikim parama koje domaćinstvo finala Lige šampiona donosi.

Grad domaćin, naime, može da inkasira i do 72 miliona evra, pa je jasno da su Britanci i te kako imali i finansijski aspekt u svojim napisima.

Ne verujemo da će UEFA podleći pritiscima, ali ako bude prinuđena da bira stranu između Rusije i Velike Britanije... Pa, neće im biti lako da se zamere ni jednima ni drugima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike