Barsa zaličila na slavne dane! Obamejang zasijao na „Mestalji“!

20.02.2022

19:18

0

Autor: 24sedam

Katalonci ubedljivi protiv Valensija

Barsa zaličila na slavne dane! Obamejang zasijao na „Mestalji“!
profimedia-0663838555 - Copyright Profimedia/Sara AribĂł/SPP-PX

Fudbaleri Barselone pobedili su Valensiju na Mestalji 1:4 (0:3) i tako došli do četvrte pozicije na tabeli španske Primere.

Dvostruki strelac za tim Ćavija Ernandeza bio je Pjer-Emerik Obamejang koji je postigao prvi i treći gol na meču.

Nakon mirnih uvodnih 15 minuta, Barselona je počela da otključava odbranu Valensije, Feran Tores je sjajno centrirao, a lopta je pala na samo nekoliko centimetara od ispruženog Obamejanga.

Nekoliko trenutaka kasnije viđen je prvi gol na meču, kada je Đordi Alba izbacio loptu u prostor na koju je Obamejang natrčao i uputio precizan udarac u gornji ugao gola Valensije.

U 30. minutu bilo je 0:2 za goste. Usman Dembele, koji se našao u startnoj postavi, centrirao je a Frenki de Jong poslao loptu u mrežu.

Samo osam minuta kasnije, Barselona je imala tri gola prednosti kada je Obameiang postigao svoj drugi gol na meču. Gavi je iskoristio prazninu koju su ostavili odbrambeni igrači Valensije, poslao loptu ka napadaču Gabona koji ju je poslao u gol domaćih.

U nastavku je Karlos Soler smanjio prednost Blaugrane na 1:3 kada je bio precizan na asistenciju Brajana Hila a konačnih 1:4 postavio je Pedri, koji je ušao u igru u 60. minutu umesto Frenkija de Jonga.

Uroš Račić počeo je meč na klupi Valensije, a u 66. minutu dobio je šansu umesto Moribe.

Barselonu u četvrtak očekuje revanš meč plej-ofa za plasman u osminu finala Lige Evrope u Napulju protiv Napolija (prvi meč 1:1), a zatim će u nedelju dočekati Atletik Bilbao u Primeri, dok će Valensija u narednom kolu gostovati ekipi Majorke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike