Veliki prijatelj Luke Jovića potpisao ugovor sa Čukom! Fudbaler Reala će gledati meč Zvezde i Brđana

10.02.2022

14:47

0

Autor: 24sedam

I navijaće za crveno-bele

Veliki prijatelj Luke Jovića potpisao ugovor sa Čukom! Fudbaler Reala će gledati meč Zvezde i Brđana
tototoo - Copyright FK Čukarički

Imaće Nemanja Tošić, levi bek Čukaričkog, poseban motiv u subotu u 17 časova na stadionu „Rajko Mitić“. Igraće protiv svog bivšeg tima Crvene zvezde, a u međuvremenu je potpisao novi ugovor sa Čukaričkim, u kojem se obavezao na vernost do 2024. godine.

- Priželjkivao sam da ću dobiti priliku da potpišem novi ugovor, nadao sam se, ali uvek je teško planirati takve stvari. Zahvalan sam klubu što mi je ponudio da produžimo saradnju čak godinu i po dana pre nego što mi je aktuelni ugovor isticao. To je znak da Uprava veruje i računa na mene, da su zadovoljni saradnjom. Od igrača, zaposlenih u klubu, preko direktora, sve funkcioniše na najbolji mogući način, nema razlog da se tako ne nastavi – poručio je Nemanja Tošić, levi bek Brđana.

Po dolasku iz Mačve, Tošić je imao veliku konkurenciju, u međuvremenu Dimitrije Kamenović je potpisao za rimski Lacio. Sada je konkurent na toj poziciji Tošiću Bojan Roganović.

- Dok je Kamenović bio u klubu, možda sam dobijao i manje prilike, a i tek sam došao u klub. U šali kažem da sam mu pomogao da ostvari transfer u Lacio, sjajan je momak, vidim da je juče sedeo na klupi u duelu protiv Milana, želim mu da što pre debituje za veliki klub. Sada je tu Roganović, takođe odličan momak, nadam se da sam i njemu pomogao da se što pre prilagodi timu. Sve je bolji i bolji, delimo minutažu, na nama je da se borimo za mesto u timu – poručio je Tošić.

Tošić je izuzetno zadovoljan odrađenim poslom na pripremama u turskoj Antaliji.

- Bilo je odlično. Hvala Bogu, nije bilo ozbiljnijih povreda, ekipa je na okupu, konkurencija je velika na svim pozicijama. Dobro smo se spremili, prikazali smo odlične partije, posebno protiv najjačeg rivala, kijevskog Dinama.

Belo-crni su ostali bez najboljeg strelca ekipe Đorđa Jovanovića, koji je potpisao za izraelskog velikana Makabija iz Tel Aviva. Na koga će sada ići centaršutevi?

- Prosto je, sada su tu Rakonjac, Aganspahić i talentovani Spasojević. Oni će biti najčešća meta. Nadam se da će saradnja biti kao sa Jovanovićem.

Tošić je u dresu Čukaričkog postigao i prve superligaške golove.

- Otkrio sam novi kvalitet u svojoj igri, prethodno nisam postizao golove. Tokom jeseni to sam uspeo u dva navrata, nadam se da će ih biti još. Dosta sam poboljšao igru u protivničkom šesnaestercu, probaću da to koristim kad god se pruži prilika na proleće.

Na startu prolećnog dela šampionata Čukarički će u subotu od 17 časova gostovati Crvenoj zvezdi.

- Ako smo mogli da pariramo Dinamu iz Kijeva, od kojeg smo bili i bolji u većem delu meča, ne vidim razlog zašto ne bismo mogli da se suprotstavimo i Crvenoj zvezdi. Ne treba da precenimo rivala, iako nema dileme da su oni favoriti. Verujem u našu ekipu, u šefa i njegove ideje. Ko god da izađe na duel protiv šampiona, daće svoj maksimum – kazao je Tošić, koji je potom nastavio:

- Iskustvo je najveća Zvezdina prednost, s obzirom da imamo mnoštvo mladih igrača u timu. Ali, svima nama je šef Saša Ilić mnogo pomogao, svi mi imali smo šta da čujemo i naučimo od njega. Pre svega, da nemamo strah od greške. Ubeđen sam da ćemo biti ravnopravni protivnici i da će nijanse odlučivati u derbiju prvog prolećnog kola.

Tošić ističe da su šanse njegovog tima protiv Crvene zvezde veće s obzirom da se radi tek o prvom zvaničnom susretu posle zimskih priprema.

- Pitanje je koliko je naš rival uigran za start prolećnog dela šampionata. Svakako je da Crvena zvezda ima veliki broj individualaca, sa ogromnim kvalitetom. Teško je izdvajati pojedince, ali svakako da prednjače Katai i Ivanić. Neće nam biti lako, ali na nama je da se borimo.

U prvom duelu ova dva tima igranom na Banovom brdu, Crvena zvezda je slavila sa 2:1. Tada je šef struke Brđana Saša Ilić svojim igračima zamerio na nedostatku karaktera.

- Upravo tako, Crvena zvezda nas je pobedila zahvaljujući većoj želji u tom susretu i karakteru koji su prikazali. Siguran sam da je naša ekipa mnogo napredovala i u tom segmentu. I Saša Ilić je tek došao na klupu Čukaričkog, sada je sve drugačije...

Tošić je prošao Omladinsku školu Crvene zvezde, a iz tog perioda ostalo mu je i veliko prijateljstvo sa sadašnjim centarforom Real Madrida i reprezentacije Srbije Lukom Jovićem.

- Čitavo detinjstvo smo igrali zajedno, nekih osam ili devet godina u Crvenoj zvezdi. Taj period ostaje u večnom sećanju, a prijateljstva za čitav život. Luka je prvi ušao u prvi tim Zvezde, na kraju je stigao do Real Madrida. I on će ispratiti utakmicu u subotu.

Za koga će Luka navijati, za Vas ili za svoj bivši tim?

- Mislim da će navijati za Crvenu zvezdu – nasmejao se Tošić.

Kakav je domaćin Luka Jović?

- Dobar. Pre je on često dolazio kod mene, s obzirom da je on iz Bijeljine. Sada smo se zamenili, uglavnom sam njegov gost. Bio sam u Lisabonu, Frankfurtu, sada u Madridu. Imao sam sreće da se poklopi da tokom pauze u našem prvenstvu gledam Lukine mečeve protiv Sportinga, Bajerna i Barselone, ovoga puta sam gledao Real protiv Kadiza – istakao je Nemanja Tošić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike