Zvezda čuva svoju decu: Borjanov naslednik se kali u Grafičaru, svake sezone osvajao trofej, hoće da nastavi niz

08.02.2022

14:05

0

Zvezda čuva svoju decu: Borjanov naslednik se kali u Grafičaru, svake sezone osvajao trofej, hoće da nastavi niz
273382888_10160134290604884_2999711729655271017_n - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda misli na budućnost, pošto je potpisala ugovor sa mladim golmanom Markom Ćopićem, koji se kali u Grafičaru, razvojnom timu šampiona Srbije.

Ugovor je potpisan do 2024. godine i došao je u istom danu kada je u Grafičar doveden "švajcarski đak".

- Presrećan sam zbog produžetka ugovora, Zvezdino sam dete i ovo je već dvanaesta godina kako sam u klubu, a došao je trenutak i za drugi profesionalni ugovor. Za mene nema veće sreće nego nastaviti saradnju sa voljenim klubom. Kada sam potpisao prvi profesionalni ugovor, tada je za mene sve bilo novo, pa je samim tim bilo i drugačije u odnosu na sad, ali je sreća je sada ista kao i prilikom prvog potpisa - rekao je Ćopić.

Golman je prošlog leta napunio 18 godina, a govorio je o tome šta se sve desilo između dva ugovora.

- Promenili su se treneri, mnogi igrači, ja sam ostao tu, hvala Bogu. Nisam mogao ni da sanjam da ću sa 18 godina potpisati već drugi profesionalni ugovor, kao ni da ću sa 16 godina ići na pripreme sa prvim timom. Sve se jako brzo desilo, sve je veoma lepo. Mislim da nema lepšeg osećaja nego proći celu Omladinsku školu i doći u prvi tim, osvojiti sve trofeje od petlića do seniora. Jedno veoma lepo iskustvo, nadam se da će se nastaviti.

Govorio je momak rođen 2003. godine i o saradnji sa trenerom Grafičara Markom Neđićem, pripremama sa prvim timom, ali i ciljevima za naredni period.

- Sve je bilo super, sarađivali smo od pionira, kadeta, omladinaca, sve smo osvojili. Drago mi je što sam uspeo da mu pomognem u omladincima da osvojimo titulu i veoma sam mu zahvalan na svemu. Pripreme sa prvim timom su za mene bile najlepši trenutak u dosadašnjoj karijeri, jer ni ja nisam očekivao. Uveče sam dobio poziv da ujutru idem na pripreme, osećao sam se neverovatno. Ono što sam naučio za godinu i po dana od mojih starijih kolega je neprocenjivo iskustvo. Daće Bog da steknem još iskustva, mislim da mi to jedino fali, jer sam mlad golman i da se vratim u prvi tim što pre, za to radim – zaključio je Ćopić.

Marko Ćopić je rođen 14. jula 2003. godine, a u Zvezdu je došao još kao petlić. Mladi golman je prošao sve kategorije u crveno-beloj Omladinskoj školi i svake takmičarske godine osvajao titulu šampiona, a u to uključujući prvi tim Crvene zvezde.

Prvi profesionalni ugovor je potpisao 19. juna 2019. godine, a već tada su čelnici našeg kluba znali da će talentovani čuvar mreže predstavljati veliku budućnost našeg tima.

Prethodne sezone išao je na pripreme sa prvim timom Zvezde gde je mogao da uči i stasava uz iskusne čuvare mreže Milana Borjana i Zorana Popovića. Momak rođen u Beogradu se od ove takmičarske godine kali u našem razvojnom timu Grafičaru, gde je na deset mečeva u Prvoj ligi Srbije sačuvao svoju mrežu na tri susreta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike