Stigao je Lalatović: Odgovarali su me mnogi, govorili da je ovo nemoguća misija, ali daću 200 odsto od sebe!

07.02.2022

16:01

0

Temperamentni trener ponovo u Superligi, već u subotu debi

Stigao je Lalatović: Odgovarali su me mnogi, govorili da je ovo nemoguća misija, ali daću 200 odsto od sebe!
nenad-lalatović - Copyright Foto: FK Radnički 1923

Na kragujevačkom stadioni "Čika Dača", danas je predstavljen novi trener fudbalera Radničkog 1923, Nenad Lalatović, što je verovatno najveća domaća "bomba" u ovom prelaznom roku Superlige.

Lalatović se nakon više od 20 godina vraća u klub za koji ga vežu lepe uspomene iz igračkih dana, a sada pomaže ekipi da opstane u najvišem rangu takmičenja.

– Drago mi je što se nakon toliko godina vraćam u klub za koji me vežu jako lepe uspomene iz igračkih dana. Ja sam ovde došao sa sedamnaest godina i ovaj klub je meni mnogo pomogao da se afirmišem kao igrač. Nikada neću zaboraviti veliki derbi sa Sartidom na “Čika Dači” pred 20. 000 ljudi, kada sam asistirao Katiću za pobedonosni pogodak. Iskreno, da nisam ovde živeo i igrao skoro godinu dana, možda nikad ne bih prihvatio ovaj posao – iskren je Lalatović.

On je priznao da su ga mnogi odgovarali od odluke da preuzme poslednjeplasirani tim.

Nije mi bilo lako da prihvatim ovaj posao. Mnogi su me odvraćali od toga, govorili da će mi to biti najteži posao u mojoj karijeri i da je to nemoguća misija. Ipak, kada sam malo razmislio, odlučio sam da ipak prihvatim poziv ljudi iz Radničkog. Mislim da je uprava kluba uradila dobar posao u ovom prelaznom roku i da Radnički ima kvalitet da ostane u ligi. Što se mene lično tiče, ja sam spreman da dam 200 odsto svojih mogućnosti, ali poenta je da ne igra trener, već igrači i da od njih u najvećoj meri zavisi da li ćemo doći do zacrtanog cilja. Radnički je klub sa velikom tradicijom i ne smemo dozvoliti da ukaljamo njegovo ime – istakao je Lalatović, pa dodao:

– Mislim da Radnički uopšte nije igrao toliko loše u jesenjem delu sezone, koliko nije imao sreće. Isto tako, smatram da je izgubio dosta bodova kod kuće, što je sve doprinelo trenutnom plasmanu na tabeli. Ipak, šta je, tu je. Na nama je da u naredna tri i po meseca pokušamo da napravimo iskorak na tabeli i sačuvamo Radnički u superligaškom društvu.

To sigurno neće biti lak zadatak, s obzirom na sedam bodova zaostatka u odnosu na ekipu Kolubare, koja se nalazi tik iznad linije ispadanja. Pri tom nam i raspored ne ide baš na ruku, ali nas to neće obeshrabriti u našoj nameri da osvojimo što je moguće veći broj bodova. Ono što je sigurno, to je da nećemo kalkulisati i da ćemo ići na pobedu u svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika.

Novi trener očekuje i veliku podršku publike.

Jedan od razloga zbog kojih sam između ostalog prihvatio ovaj posao, jeste posebna atmosfera koju pravi kragujevačka publika, a u kojoj sam imao priliku da uživam kao igrač. Nadam se da ćemo uz masovnu podršku sa tribina i ogromnu energiju naših najvernijih navijača, koji žive za ovaj klub i svojim fanatičnim bodrenjem inspirišu igrače da daju svoj maksimum na svakoj utakmici, uspeti da ostvarimo naš konačni cilj i ostanemo u ligi – zaključio je Lalatović.

On će na klupi Kragujevčana debitovati u subotu, 12. februara, kada će Radnički 1923 na prolećnoj premijeri ugostiti ekipu novosadskog Proletera.

Saradnici u stručnom štabu će mu biti Dragan Šarac, Vidak Bratić i Milan Vještica, a za rad sa golmanima biće zadužen Milan Jovanić.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike