Liverpul uz golčinu klinca ide dalje, ali kakav im je brutalan start sudija oprostio, to je za priču! (VIDEO)

06.02.2022

14:45

0

Autor: 24sedam

U osmini finala protiv Noriča

Liverpul uz golčinu klinca ide dalje, ali kakav im je brutalan start sudija oprostio, to je za priču! (VIDEO)
Tan2022-2-6_144837329_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Fudbaleri Liverpula su obezbedili plasman u osminu finala FA kupa Engleske. Na svom stadionu, "Enfildu" pobedili su sa 3:1 ekipu Kardifa.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, a promena rezultata je viđena u 53. minutu. Tada je Diogo Žota pogodio za 1:0, na asistenciju Trenta Aleksander-Arnolda. Posle centaršuta sa desne strane glavom je poslao loptu u gol tima iz Velsa.

Samo 15 minuta kasnije, Takumi Minamino je bio strelac, ali velike zasluge idu na račun Luisa Dijaza. Kolumbijac je uspeo da osvoji loptu na samoj gol-aut liniji i da odigra povratnu. Japanac je sačekao na desetak metara i šutirao neodbranjivo.

Onda, u 76. minutu, prelep gol 18-godišnjeg napadača Harvija Eliota. Asistenciju je upisao Endrju Robertson.

Poraz je samo ublažio Rubin Kolvil, u 80. minutu. Ovaj 19-godišnji vezista ušao je samo 11 minuta ranije.

Takođe, trenutak o kojem će se pričati je i odluka da Kivinin Keleher dobije "samo" žuti karton. Iako je startovao veoma grubo, sudija Endi Medli je pokazao žuti, a onda je usledila VAR provera. Strožije kazne međutim nije bilo, pa je na golu "redsa" ipak ostao 23-godišnji irski golman.

Pitanje je kako bi se tok utakmice razvijao da je Keleher isključen, odnosno da je Jirgen Klop ostao sa 10 fudbalera ba terenu, pošto se sve dešavalo u 46. minutu, dakle pre golova.

Liverpul će u osmini finala igrati protiv Noriča koji je sa 1:0 eliminisao Vulvse. Za sada poznati parovi su i Luton - Čelsi, Kristal Palas - Stouk, Piterboro - Mančester siti, Sautempton - Vest Hem i Midlzbro - Totenhem. Hadersfild i Everton čekaju svoje rivale.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike