Maestralni Žota presudio Arsenalu, Liverpul je u finalu!

20.01.2022

21:38

0

Autor: 24sedam

Ranije je plasman u samu završnicu obezbedio Čelsi

Maestralni Žota presudio Arsenalu, Liverpul je u finalu!
Tan2022-1-20_223541452_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Fudbaleri Liverpula igraće u finalu Liga kupe Engleske protiv Čelsija koji je u dvomeču bio bolji od Totenhema. Redsi Jirgena Klopa večeras su gostovali u Londonu i pobedili sa 2:0. Pošto u prvom meču nije bilo pogodaka, ukupan rezultat je bio 2:0.

U 19. minutu, pogodio je Dijogo Žota. Asistent je bio Trent Aleksander-Arnold, ali je Portugalac sa ivice kaznenog prostora uputio snažan šut. Golman domaćina Aron Ramsdejl nije mogao da spreči gol.

Na novi gol se čekalo prilično dugo, do 79. minuta, ali je strelac bio isti. Dobio je loptu, bio "jedan na jedan" sa Ramsdejlom. Samo ga je prebacio i to je već tada bio kraj i za "tobdžije" i za "crvene". Ponovo je Aleksander-Arnold bio asistent, mada je sudija Martin Atkinson proveravao ispravnost gola. Veoma brzo je stigla potvrda iz VAR sobe. Gol je bio regularan.

 

 

Samo dva minuta kasnije Gabrijel Martineli je šutirao preko prečke, tako da Arsenal nije uspeo da smanji prednost gostiju iz Liverpula.

U 85. minutu, utrčao je i jedan navijač na teren, ali ga je obezbeđenje veoma brzo sprovelo van. Takođe treba reći da je od 90. minuta Arsenal bio bez Tomasa Partija. Ušao je u 74. minutu, a u 87. i 90. dobio po žuti karton. 

Podsetimo, prethodna četiri pehara osvajao je Mančester siti. Čelsi je poslednji put bio osvajač 2015. godine, a Liverpul tri godine ranije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike