Tuga na Banjici! Preminula jedna od najvećih legendi Rada

24.01.2022

12:13

0

Autor: 24sedam

Preminuo je u 46. godini

Tuga na Banjici! Preminula jedna od najvećih legendi Rada
stevaB05 - Copyright MN Press

Borislav Stevanović preminuo je u 46. godini, a o smrti svog nekadašnjeg igrača javnost je obavestio njegov bivši klub Rad.

- Obaveštavamo vas da je u 46. godini preminuo naš nekadašnji igrač i kapiten Borislav Stevanović, svima poznatiji kao "Bora gol". Bio je jedan od ljubimaca navijača i uvek rado viđen gost na Banjici. Porodici Stevanović upućujemo najdublje saučešće. Počivaj u miru - navedeno je na instagram stranici "građevinara".

Stevanović je fudbalom počeo da se bavi u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je igrao za Trepču. U elitnom fudbalskom rangu debitovao je u dresu Radničkog iz Niša (1992/93), i to golom protiv Crvene zvezde. Na "Čairu" je bio još šest sezona i odigrao 101 utakmicu.

Povodom tužne vesti, oglasile su se i Nišlije.

Dao je tada 28 golova, a onda se preselio u inostranstvo. Igrao je samo jednu sezonu u Meridu, a onda se vratio u Srbiju.

Postao je član Rada, u kojem je i dobio nadimak "Bora gol". U dresu "građevinara" igrao je od 1999. do 2003. godine i na 105 utakmica postigao 46 golova.

MN Press
 

Zatim je dve sezone igrao za Zemun (2003/05), a onda ponovo napustio Srbiju.

MN Press
 

Bio je član rumunske Krajove, za koju je odigrao samo jednu utakmicu. Onda se vratio se u Srbiju i nastupao za BASK. Karijeru je okončao u rodnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je nastupao za lokalni Partizan.

Zaigrao je i jednom za reprezentaciju SR Jugoslavije, i to protiv Japana, na oproštaju Dragana Stojkovića Piksija 2001. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike