Partizanovac od finala KEŠ, obožavao Mocu i Šoškića! Tihomir Stanić ceo život uz crno-bele (VIDEO)

22.01.2022

13:37

0

Autor: 24sedam

Gostujući u emisiji Moja Arena naš sjajni glumac pričao o strasti koju u njemu budi sport

Partizanovac od finala KEŠ, obožavao Mocu i Šoškića! Tihomir Stanić ceo život uz crno-bele (VIDEO)
Tihomir Stanić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Velikan srpskog glumišta Tihomir Stanić gostovao je u emisiji "Moja Arena".

Čovek koji već 35 godina briljira u pozorištu, televiziji i na filmu, pričao je o mnogim važnim životnim stvarima, a jedna od njih je sport. Partizan, posebno!

- Bio sam dečak kada sam prvi put gledao televiziju, daleke 1966. godine i to utakmicu finala Kupa šampiona u kojoj je Partizan poražen od Real madrida sa 2:1. Sećam se vodećeg gola Velibora Vasovića, taj meče je bio presudan da postanem navijač crno-belih - otkrio je Stanić, pa dodao da u porodici nisu svi bili za Partizan.

 

 

- Bili smo podeljeni. Majka, stariji brat i ja smo partizanovci, a otac je bio zvezdaš. Igrao je sportsku prognozu i nikada nije mogao da prođe tiket jer je uvek igrao da njegova Zvezda pobeđuje. Obožavao sam Mocu Vukotića i Milutina Šoškića, a u Zvezdi Dragoslava Šekularca koji je bio neverovatan igrač! Sećam se i radio prenosa fudbalskih utakmica, divio sam se veštini i umetnosti, kako su nam dočaravali uzbuđenja na terenu Marko Marković i Radivoje Marković.

Stanić je pojasnio i da nije zaljubljenik samo u fudbal, da voli i druge sportove, a posebno je pomenuo i najboljeg svetskog tenisera.

- Dok sam bio mladić naša košarkaška reprezentacija je stvarala čuda, osvajala je zlatne medalje i samim tim i ja sam obožavao košarku. Sećam se svih uzbuđenja dok smo pobeđivali u borbama za medalju. Tamo gde imamo uspeha, tamo ima i interesovanja. Tako smo mi sada teniska nacija, zahvaljujući jednom čoveku, Novaku Đokoviću koji postiže vrhunske rezultate!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike