Grobari, mirno spavajte! Natho iz Izraela poručuje: Čim stignem u Beograd dogovaramo novi ugovor!

10.01.2022

18:22

0

Autor: 24sedam

Iskusni vezista priznao u domovini da mu je lepo među crno-belima

Grobari, mirno spavajte! Natho iz Izraela poručuje: Čim stignem u Beograd dogovaramo novi ugovor!
20210919ivPartizanZvezda34 - Copyright MN Press

Od kako je na poziv Zorana Tošića stigao u Partizan, Bibras Natho je neizostavni deo crno-belog tima. Sjajni vezista ekspresno se uvukao pod kožu navijača, koji će kao na iglama čekati rasplet situacije oko novog ugovora kluba iz Humske s kapitenom Izraela. Ipak, deluje da nemaju previše razloga za brigu…

Najavio je to sportski direktor Ivica Iliev, a sada i prekaljeni fudbaler, koji je izraelskim medijima dao iskreni intervju na mnoge teme, među kojima se našla i Nathova bliža budućnost na profesionalnom planu.

- Znam da me klub želi, vole me i to je obostrano… Uživam, zaista se osećam veoma prijatno u Beogradu. Pre pauze pričali smo da, kada se vratim u Srbiju, sednemo za sto… Ukoliko nam se svima poklope brojevi, dogovorićemo se – istakao je Natho i dodao:

- Želim da osvojim prvenstvo Srbije, to mi je trenutno važno. Možda ljudi neće verovati, ali trenutno me to zanima. Imamo pet bodova više i zaista verujem da ćemo završiti naš posao.

Završetak karijere u domovini u ovom trenutku mu deluje neizvodljivo…

- Trenutno ne vidim to kao realno… Srce želi da se na jednu sezonu vratim u Hapoel Tel Aviv, da napravim ceo krug… Onda se uključi glava i kaže: Budi pametan i ne pravi tu grešku. Veći od tebe nisu uspeli, bolje je da nastaviš tamo gde si sada…

Pričao je Natho i o nacionalnom dresu i javim pozivima pojedinaca preko TV ekrana, da ga više ne pozivaju u reprezentaciju, između ostalog i zbog toga što ne peva nacionalnu himnu.

- Nažalost, kod nas je sve crno ili belo. Ili si levičar ili desničar, niko ne gleda sredinu… Himna se obraća jevrejskom narodu, razumem da država pripada narodu koji živi u njoj, ali ne možeš da tražiš od onih koji nisu Jevreji da pevaju pesmu namenjenu jevrejskom narodu. Poštujem himnu, stojim podignute glave i izbačenih grudi, ali ne mogu da je pevam, iako nemam ništa protiv nje – rekao je sjajni vezista, istakavši:

- Smeta mi što pričaju kako ne pevam himnu, a ne pokušavaju da shvate zbog čega to ne radim. Obavljam sve svoje dužnosti u Izraelu, niste čuli ništa negativno vezano za moje ime ni u jednom timu u kojem sam bio, kada izađem na teren u Ligi šampiona pored mog imena stoji zastava Izraela… Zaista poštujem svakoga, ali u našoj zemlji žuta štampa u svakoj branši dominira.

Pored svih kritika, Natho, ipak, još ima želju da nosi dres sa državnim grbom.

- Možda su se desile neke stvari zbog kojih ne bih želeo da nastavim… Ipak, videćemo… Treba da saznamo ko je novi selektor, razgovaraću s njim… Ne možete da kažete „Hajde da podmladimo tim, uzmemo celu omladinsku selekciju i igramo.“ Ne ide tako, u svakoj ekipi morate da imate igrače od 34 i više godina… Primera je koliko hoćete… Najbolji trio u tenisu, svi imaju 34 godine i više, Lebron Džejms u košarci ima 36 godina, u fudbalu imate Mesija i Ronalda, Tom Brejdi ima 44 godine… Danas je sposobnost igrača da nastave profesionalnu karijeru produžena, ali to u Izraelu nije prihvaćeno.

Otkrio je Natho i zbog čega žali u impresivnoj karijeri.

- Žao mi je što nisam igrao u Primeri i, ako postoji nešto što bih voleo, to je igranje u Turskoj. Imao sam priliku da odem tamo nekoliko puta i mislim da bih uživao i bio uspešan. Čak me je i Manćini zvao kada je bio u Galatasaraju da dođem. Sedeo sam sa svojom ženom kod njenih roditelja, odjednom zvoni mi telefon, a sa druge strane glas mi kaže: „Manćini ovde, sviđa mi se kako igraš, volim tvoj stil i želim da dođeš“ – otkrio je zanimljiv detalj Bibras Natho.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike