Ušao sam u kola i pola sata plakao! Ispovest pojačanja Evertona o odlasku iz matičnog kluba

04.01.2022 | 13:55

Autor: 24sedam

Mladi ukrajinski fudbaler objasnio atmosferu u igračevom okruženju pred transfer u drugi klub

Copyright Profimedia

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda jedan transfer igrača pre nego što potpiše ugovor pročitajte ispovesti mladog Ukrajinca Vitalija Mikolenka. Sjajni levi bek 1. januara je prešao u redove Evertona, a kako se poslednjih dana razvijala priča i sa kakvim je emocijama napustio matičnmi klub objasnio je na zvaničnom sajtu kijevskog Dinama:

- Za interesovanje sam saznao 12. decembra. Rečeno mi je da sutradan moram da budem u klupskoj kancelariji i da će možda biti ponuda. Nisam ni znao koji klub. Kod pitanja da li imam englesku vizu, shvatio sam da je to engleski klub. Kada sam stigao, predsednik Igor Surkis mi je dao primer svoje ćerke. Rekao je da sam mu ja kao sin, a na meni je da odlučim da li ću ostati u Dinamu, osvajati trofeje i primati pristojnu platu -  "ali ako si spreman da ideš, reci to i nastavićemo da pregovaramo“, rekao je on. Odgovorio sam da ne znam da li sam spreman, ali zaista želim. A želja je verovatno najvažnija u fudbalu i u životu uopšte - ispričao je Mikolenko.

Odlazak nije mogao da prođe bez suza ukrajinskog reprezentativca:

- U trenutku kada mi je  predsednik rekao "ti si mi kao sin“, počeo sam da razmišljam. Suze su potekle kasnije, kada je došlo do razgovora predsednika dva kluba i kada je sve bilo dogovoreno. Bilo je mnogo glasina, a u početku nisam verovao da to može biti sa mnom. Moji roditelji, moja devojka rekli su mi da je to kao na filmu. I kada je sve bilo dogovoreno, ušao sam u auto i zaplakao. Trebalo mi je 40 minuta da odem kući, a verovatno 30 minuta sam plakao. Pozvao sam roditelje devojke i zaplakao sa njima. Teško je objasniti osećanja - bio sam veoma srećan i istovremeno veoma uplašen.

Mikolenko se ne plaši konkurencije, iako će za istu poziciju Rafa Benitez bitrati između Francuza Lukasa Dinjea i njega:

- Plašim li se konkurencije u Evertonu? Zato idem tamo, da se profesionalno razvijam i učim od takvog takmičara kao što je Lukas Dinje. Ukrstili smo se igrajući za reprezentacije. Veliki je korak i veliki uspeh što ću učiti i trenirati sa takvim igračima. Rafael Benitez? Razgovarao sam sa njim i mogu reći da je veoma pozitivna osoba. Maksimalno pozitivna i maksimalna lakoća komunikacije. Svi to vole. Na prvom susretu je objasnio koji su zahtevi u timu, kako se igra, koje greške defanzivci prave, šta se ne sme dozvoliti - o svemu ukratko. Onda smo napravili jednu fotografiju i on mi je rekao da me čeka u timu.

BONUS VIDEO:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/01/01/64c4e9aeb45738d81958ca6d/uhd/64c4e9aeb45738d81958ca6d.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958ca6d",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/thumb/935135_t_1641236362.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam