Ukrajinci obavili prvi transfer u 2022. godini! Mladi bek iz Kijeva završio u Evertonu

01.01.2022

10:26

0

Autor: 24sedam

Ekipa Evertona biće jača za 22-godišnjeg fudbalera kijevskog Dinama

Ukrajinci obavili prvi transfer u 2022. godini! Mladi bek iz Kijeva završio u Evertonu
mikolenko - Copyright Profimedia

Kijevski Dinamo je na svom zvaničnom sajtu objavio prelazak ukrajinskog reprezentativca Vitalija Mikolenka u engleski Everton.

Kijevljani su se zahvalili 22-godišnjem fudbaleru na godinama provedenim u klubu i izdanku omnladinske škole su poželeli uspeh u engleskoj Premijer ligi.

- Imam 22 godine, ali ne osećam se kao mlad igrač. Imam iskustvo igranja na evropskom nivou i nadam se da ću nastaviti da se usavršavam kao igrač. Uzbuđen sam zbog prilike da igram pred navijačima Evertona. Video sam poslednjih nekoliko utakmica na Gudison Parku i bile su neverovatne. Oni su sjajni navijači, prema njima osećam veliku odgovornost - rekao je Mikolenko.

Mikolenko igra na mestu štopera i pojavljuje se kao bek. Debitovao je u Dinamu sa samo 18 godina, a njegove konstantno kvalitetne igre su mu obezbedile mesto u nacionalnom timu.

Na Evropskom prvenstvu 2020 odigrao je četiri meča, a ukupno 21 za Ukrajinu. U tekućem šampionatu ukrajinske Premijer lige, defanzivac je odigrao 15 susreta i upisao tri asistencije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

VIDEO BONUS:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike