Neuspeh "orlova": Oglasio se i Dejan Stanković

15.11.2020

11:31 >> 17:23

0

Autor: D. B.

Trener Crvene zvezde ima jasan stav

Neuspeh "orlova": Oglasio se i Dejan Stanković
Copyright MN Press

Malo ko je očekivao da će gol Dejana Stankovića postignut Hrvatskoj na “Maksimiru” postignut oktobra 1999. godine biti poslednji gol koji je praktično odeveo našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo.

Sigurno tako nešto nije očekivao ni aktuelni trener fudbalera Crvene zvezde, koji je pokušao da u što manje reči objasni kako se oseća posle još jednog neuspeha njegovih naslednika u dresu sa nacionalnim grbom u duelu baraža za EP protiv Škotske.

Nisam očekivao. Niko ko voli Srbiju i voli fudbal nije to mogao da očekuje. Mnogo mi je žao što se nismo plasirali na Evropsko prvenstvo. Mnogo. Kao neko ko je 15 godina igrao za nacionalni tim znam kako je sada momcima – objasnio je Stanković koji će sutra voditi Zvezdu u Kup utakmici protiv Zlatibora.

Čovek koji je odigrao 103 utakmice u reprezentaciji i koji je postigao 15 golova za nacionalni tim imao je i jasnu poruku za kompletnu fudbalsku javnost.

Dali su sve od sebe. Nisu uspeli. Da li je moglo da bude bolje? Diskutabilno je. Znate posle bitki svi su generalni. Zato i ne želim da pričamo o tome. Žao mi je što se nismo plasirali. Taj plasman bi doneo mnogo mira i mnogo zadovoljstva – ocenio je Stanković.

A kada je već reč o mečevima tokom reprezentativne pauze, Stanković se osvrnuo i na opasnost koja preti svim igračima Zvezde koji su sa svojim nacionalnim timovima.

– Rizično je. Eto prošli put nam se Kanga vratio sa koronom. Nadam se da se to neće ponoviti. Imamo još Bena koji je sa reprezentacijom. Katai se vratio, a Krstović je preležao. Zato mislim da su šanse minimalne da se ponovi nešto tako – objasnio je Stanković.

Pročitajte još: Analiza srpskog reprezentativnog fudbala

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike