"Fudbal se vraća kući": Britanci su spremni da preuzmu organizaciju EP, kreću po domaćinstvo Mundijala 2030. godine

02.03.2021

06:11 >> 06:36

0

Autor: Adam Štulić

Premijer Boris Džonson objavio velike planove

"Fudbal se vraća kući": Britanci su spremni da preuzmu organizaciju EP, kreću po domaćinstvo Mundijala 2030. godine
Copyright Profimedia

Britananski premijer Boris Džonson ponudio je čelnicima UEFA da Engleska bude domaćin celog turnira predstojećeg EP, čija će se polufinala i finalna utakmica igrati na londonskom “Vembliju”.

– Jedni smo od domaćina EURO. Kod nas će se igrati polufinala i finale. Ukoliko UEFA želi, spremni smo da se još neke utakmice igraju kod nas, ali u ovom trenutku ta odluka je na njima – kazao je premijer Velike Britanije, podstaknut  izjavama ministra zdravlja Meta Henkoka, koji je istakao da dve vakcine koje se koriste u Velikoj Britaniji već spašavaju živote i daju dobre rezultate s obzirom da broj hospitalizovanih pacijenata opada brže nego što su očekivali.

Ostrvski mediji pišu i da se njihova Vlada neće zaustaviti samo na tome, već žele da odu korak dalje i uđu u trku za dobijanje organizacije Mundijala 2030. godine.

– Mnogo želimo da fudbal “vratimo kući” 2030. godine. Smatram da je to pravo mesto. Ovde je dom fudbala, to je pravo vreme. To bi bila prelepa stvar za celu zemlju – rekao je sa “San” Boris Džonson.

Pročitajte još

Pojedina saznanja govore da ministar finansija Riši Sunak planira da uloži 2.8 miliona funti u promociju Velike Britanije i Isrske za zajedničku organizaciju Mundijala koji bi trebalo da se odigra za devet godina, dok bi se još 25 miliona funti iz nacionalnog trezora uložilo u infrastrukturu i izgradnju oko 700 novih terena širom Ujedinjenog kraljevstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike