Francuski Ekip bez milosti: Andrea Anjeli je vođa diktature velikih klubova

10.02.2021

17:34

0

Ugledni dnevnik označio prvog čoveka Juventusa za najvećeg zagovonrika ideje o rušenju Lige šampiona

Francuski Ekip bez milosti: Andrea Anjeli je vođa diktature velikih klubova
Copyright Profimedia

Zaslugom drugih Andrea Anjeli se po drugi put za 24 sata našao u centru pažnje evropske fudbalske javnosti. Prvi čovek Juventusa sinoć se verbalno sukobio sa Antoniom Konteom na kup meču sa Interom, a u poslednjem izdanju francuskog Ekipa (L’Equipe) označen je kao vođa “diktature velikih klubova”.

Ugledni francuski dnevnik zamera Anjeliju što zaverenečki predvodi grupu najvećih evropskih klubova, spremni svakog časa da izađu iz sistema UEFA i stvore sopstveno takmičenje.

– Liga šampiona je ćerka rođena iz ljubavi i ideje L Ekipa, koji je uručio prvi trofej pobedniku Real Madridu, dok će se u budućnosti, iz diktature velikih stvoriti ćerka nalik njihovoj pohlepi i slabostima UEFA. Najuniverzalniji sport na planeti postaće talaca kaste kojoj se institucije klanjaju iz straha da više neće moći da dobijaju beneficije – piše kolumnista Vensan Dulik.

Francuski novinar se možda i neopravdano osvrće samo na delovanje Anjelija, a zapostavlja, recimo, Florentina Pereza, koji još upornije radi na razbijanju Lige šampiona u formatu kakvom ga je Evropa zavolela:

Pročitajte još

– Anjeli je opasnost za budućnost evropskom fudbala. UEFA je preslaba da bi mu se suprotstavila. Reforma Lige šampiona mogla bi da spreči pojavu Super lige koja bi porekla suštinu, kulturu i istoriju evropskog sporta. Pre godinu dana Anjeli je kao čovek koji najviše šteti ideji o univerzalnosti fudbalera, mirne duše izgovorio da je prisustvo Atalante u Ligi šampiona nepravedno. Mislim da mi znamo šta je u osnovi nepravedno – on, koji sa svojim nekim prijateljima osmišljava sutrašnjicu evropskog fudbala – zaključio je “Ekip”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike