Partizan bio blizu pobede, Katai doneo Zvezdi bod u finišu, ostaje "mrtva trka" u Superligi (VIDEO)

19.09.2021

18:18 >> 21:35

0

Bez pobednika u 165. večitom derbiju

Partizan bio blizu pobede, Katai doneo Zvezdi bod u finišu, ostaje "mrtva trka" u Superligi (VIDEO)
Copyright Aleksandar Katai, MN Press

Dimilo je i varničilo, ali na kraju nije tu bile prave eksplozije fudbalske lepote u 165.večitom derbiju.

Partizan i Crvena zvezda odigrali su još jednom nerešeno, 1:1 (1:0). Golove su postigli Bibars Natho u 36. i Aleksandar Katai u 83. minutu.

Izgledalo je od starta da su gosti sa više energije ušli u meč. Prvo se činilo, a onda su i dešavanja na terenu potvrdila tačnost takvog mišljenja. Već u 5. minutu Dioni je iskoristio neodlučnost Saničanina i Vujačića da sa pet metara testira spremnost Popovića. Ona je i tada bila na visokom nivou.

Crveno-beli su lako ostvarivali prednost na bokovima. Marković ili Jojić ne bi ispratili kretnje Kataija ili Krstičića, koji su u Rodiću imali odličnu martinelu, i tako su počinjale nevolje za četvoricu crno-belih u poslednjoj liniji. Na njihovu sreću, nije od centaršuteva nije pronalazio igrača Zvezde u kaznenom, a neprecizni su bili i šutevi Sanoga i Katajia sa distance.

U 30. minutu prečka je bila saveznik Popovića kod šuta Katajia glavom i kada je sve ukazivalo da će prvi gol biti u mreži Partizana, Natho je kreirao preokret. Poludesno, sa oko 20 metara, slabijom levom nogom, gađa bliži ugao, ali i hvata na spavanju Borjana – 1:0.

Niko nije ozbiljno shvatio tu levicu Izraelca, najviše reprezentativac Kanade, pa je Humska proključala kako nije dugo, dugo…

Strpljenje je prvo napustilo Dejana Stankovića. Od drugog poluvremena sve karte su bačene u napad ulaskom mladog špica Marka Lazetića. Umalo da takvo opredeljenje donese promenu rezultata, ali u korist crno-belih.

Jedna lopta je odmah završila u mreži, ali je sudija Novak Simović gestikulacijom prema slušalicama pokazao da mu je sugerisano iz VAR sobe da je Urošević pre toga napravio faul, zbog čega je morao da poništi gol. Kod nove šanse za Rikarda crveno-beli su mogli da mole za nebeske sile da taj udarac sa pet metara otkotrlja pored stative.

Tako je i bilo.

Ravnoteža u igri Partizana se promenila izlaskom kapitena Markovića. Rodić nije imao sam rešenja za njegove begove, često ga nije bilo ni kada mu je upomoć dolazio Sanogo, a posebno je dobro delovala njegova saradnja sa Miljkovićem.

Kada ni Terzićev pokušaj nije završio pogotkom, dogodio se Partizanu hladan tuš nalik onom koji je pogodio Zvezdu u prvom poluvremenu. Kaznu je sproveo Katai, za realno, najpoštenijih 1:1 prema svemu prikazanom.

Partizan ostaje na prvom mestu, sa 22 boda, dok Crvena zvezda ima 20.

Blog uživo:

Kraj meča, 1:1

90. minut: Igraće se četiri minuta nadoknade.

89. minut: Menig je bio u odličnoj prilici, ali je sa oko pet metara promašio loptu. Bila je to sjajna šansa za gol.

88. minut: Holender menja Jojića.

83. minut: GOOOL! Odmah je krenula Zvezda u napad! Rodić je sa leve strane podigao loptu, kasnila je odbrana Partizana i Katai iz trećeg pokušaja glavom postiže gol. Nerešeno je!

82. minut: Terzić je imao sjajnu šansu! Ušao je u šesnaesterac, predriblao i Rodića i Kataija i iskosa iz skoro “mrtvog” ugla šutirao pored gola.

80. minut: Još 10 minuta plus nadoknada. Partizan sve bliži jako važnoj pobedi i prednosti od pet bodova. Zvezdi curi vreme, kao da čekaju neku “magiju” svog najboljeg igrača Kataija. Kreću u napad, ali fali organizacije u završnici.

79. minut: Faul za Zvezdu sa desne strane šesnaesterca. Falko je odlično ubacio loptu, Katai je bio najviši i opet je probao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Sjajna šansa!

77. minut: Stanković izvodi Sanoga i uvodi Stanića. Možda je u pitanju predostrožnost…

75. minut: Sanogo je dobio žuti karton pošto je rukom pokupio loptu posle duela sa Zdjelarom. Posle se čulo da je Simoviću rekao: “Bravo, referi”, čime je nepotrebno rizikovao još jedan.

72. minut: Ulazi Falko umesto Ivanića u Zvezdi, dok Šćekić menja Natha u Partizanu. Ništa se mnogo ne dešava na terenu, Partizan usporava igru, Zvezda pokušava da napadne.

66. minut: Dvostruka izmena u Partizanu. Ne može više Marković definitivno. Menja ga Kvinsi Menig. Umesto Nemanje Jovića, ulazi Nikola Terzić.

63. minut: Lazar Marković ima problem sa povredom, ali ne želi da izađe. Pokazao je treneru da hoće da proba da nastavi meč.

61. minut: Rikardo je bio sebičan i propustio je fantastičnu priliku da Partizan dovede na korak od pobede! Imali su crno-beli odličnu kontru, koju je Rikardo odlučio da završi udarcem iz okreta. Lopta je završila pored gola, a levo od njega je sam bio Urošević u vrlo dobrom položaju.

56. minut: Gajić menja Erakovića na beku. Kao bonus u Zvezdi ostaje Lazetić.

53. minut: Bio je Lazetić u situaciji koja je mogla da bude ozbiljnija, ali je dobro reagovala odbrana Partizana. Za sada se ne oseća mnogo ofanzivnija formacija crveno-belih.

48. minut: Rikardo je posle kornera zatresao mrežu, ali gol nije priznat jer je pre toga Urošević napravio faul. Simović je konsultovao VAR sobu i nije priznao gol. Pre toga je Borjan odbranio Vujačiću udarac. Ovo je prva intervencija VAR na večitom derbiju.

46. minut: Nastavila se utakmica. Mladi, 17-godišnji Marko Lazetić je zamenio Krstičića. Zvezda menja formaciju i sada kreće sa dvojicom napadača.

Kraj prvog poluvremena, 1:0

46. minut: Opasna je bila Zvezda sada posle prekida. Kanga je sa oko nekih 25 metara iz slobodnog udarca ubacio loptu u šesnaesterac, ali je Sanogo glavom uputio loptu pored gola.

43. minut: Drugačija je situacija na terenu sada sasvim. Crno-beli sada vrše presing i ređaju šanse.

36. minut: GOOOOOOLLL!!! Iz situacije koja nije obećavala, Natho je sa oko 18 metara sa desne strane levom nogom šutirao, lopta je prošla kroz šumu igrača i završila u mreži. Iznenađen je bio i Borjan.

<script type=”text/javascript” src=”//services.brid.tv/player/build/brid.min.js”></script>
<div id=”Brid_650251″ class=”brid” style=”width:16;height:9;”> </div>
<script type=”text/javascript”>
$bp(“Brid_650251”, {“id”:”28039″,”width”:”16″,”height”:”9″,”video”:”866312″});
</script>

35. minut: Natho je sjajno centrirao, ali je Borjan bio na mestu, izboksovao je loptu i otklonio opasnost.

31. minut: Prečka! Rodić je sjajno centrirao sa leve strane, Katai je bio usamljen i sa oko sedam metara glavom uputio udarac i pogodio prečku. Definitivno najbolja prilika na meču. Dioni je posle toga pao u šesnaestercu, ali je Simović pokazao da nema ništa od penala.

Trenutni udarci na gol: Partizan – Crvena zvezda 0:6!

26. minut: Pokoškali su se Kanga i Urošević, ali se sve brzo smirilo. Uravnotežena je utakmica. Partizan definitivno ne vrši visok pritisak ni na Borjana ni na bekove.

22. minut: Zvedini igrači imaju prostora da kombinuju oko šesnaesterca Partizana. Ivanić je imao prostora da šutira sa oko 16 metara, ali je Popović bio vrlo siguran.

21. minut: Marković je ušao u šesnaesterac, ali su gosti izbacili loptu u korner. Jojić je izveo udarac iz ugla, Saničanin je uspeo da zakači loptu, ali potpuno nekontrolisano. Nije ovo bilo opasno po Zvezdin gol.

18. minut: Meč je na kratko prekinut. Sudija je zatražio od Rikarda da skine narukvicu, što je on i učinio. Opao je malo tempo utakmice.

15. minut: Marković je centrirao u šesnaesterac, Borjan je hteo da izboksuje loptu, ali se ona odbila ispred njega. Ipak, Sanogo je bio pribran i izbacio je loptu iz kaznenog prostora.

12. minut: Ponovo je Natho osvojio loptu blizu sredine i pronašao Rikarda, koji drugi put ulazi u šesnaesterac sa leve strane, ali je ponovo Dragović neprelazan za njega.

11. minut: Nova situacija za Partizan, ali je Eraković bio dobro postavljen i sprečio je da lopta dođe do Jovića.

9. minut: Partizan se oslobodio i ušao u šesnaesterac, ali je Dragović bio više nego siguran. Odmah je “sevnula” kontra tri na četiri, Katai je sebi napravio prostora i šutnuo, ali daleko iznad gola. Treći udarac za manje od 10 minuta. Besan je Stanojević.

6. minut: Sam početak meča pripada Zvezdi, uglavnom je lopta u nogama njenih igrača. Sanogo je šutirao, ali visoko preko gola.

5. minut: Dioni je imao fenomenalnu šansu! Pokupio je dugačku loptu u šesnaestercu Partizana, iskoristio grešku Saničanina i Vujačića, zadržao loptu i šutirao iskosa sa oko pet metara, ali je Popović ponovo bio siguran! Sjajna prilika.

3. minut: Katai je probao, ali je mladi Popović bio siguran na golu.

1. minut: Počela je utakmica! Zvezda ima prvi napad,

– Pre utakmice održan je minut ćutanja za legendarnog trenera Dušana Dudu Ivkovića, koji je preminuo ove nedelje.

Derbi, minut ćutanja, MN Press

Lep gest. Obe ekipe i sudija Simović izašli su na teren sa majicama na kome piše: “1082 na 3030”, a na leđima: “Svi za Radaka”. To je pomoć za bivšeg golmana Partizana Radovana Radakovića, koji ima karcinom.

Printscreen/TV Arena sport

Stadion je sasvim solidno popunjen:

– Zvezda na stadionu Partizana nije pobedila još od februara 2016. godine. Tada je slavila 1:2, ali od tada nema trijumf u Humskoj.

Od tada je na toj strani odigrano pet prvenstvenih mečeva, u kojima je domaćin dva puta slavio, a tri puta je bilo nerešeno. Odigrana su i dva kup meča i u oba je pobedio Partizan.

– Ovaj derbi će biti istorijski jer se prvi put koristi VAR tehnologija. Osim toga, ovo je prvi put da derbi sude dvojica braće, pošto je na terenu i brat glavnog sudije, Miloš Simović.

– Službena lica:

Novak Simović, MN Press

Glavni sudija: Simović Novak

Prvi pomoćnik: Đorović Nikola

Drugi pomoćnik: Simović Miloš

Četvrti sudija: Milanović Miloš

VAR sudija: Jovanović Srđan

VAR pomoćnik: Stojković Uroš

Posmatrač suđenja: Delević Dejan

Delegat: Stojanović Miroslav

– Ovako je bilo na stadionu sat vremena pre početka utakmice:

 

– Opet huliganske tuče po celom gradu. Izgleda da ne može bez toga. Pročitajte opširnije.

– Poznati su sastavi!

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rešio je da izvede najjači sastavi. Jedino iznenađenje je to što je Kvinsi Menig ostao na klupi.

Dejan Stanković je bio prinuđen da menja, tako da će u napadu umesto Milana Pavkova igrati Lois Dioni, dok će na pozciji desnog beka igrati mladi Strahinja Eraković.

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Natho, Jović, Rikardo.

Zvezda: Borjan, Eraković, Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Krstičić, Ivanić, Katai, Dioni.

Rezerve:

Partizan: Stevanović, Holender, Menig, Živković, Šćekić, Ostojić, Milovanović, Terzić, Obradović, Lutovac, Smiljanić

Crvena zvezda: Gordić, Gajić, Pankov, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Lazetić, Živković, Srnić, Gobeljić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike