Finska nanela drugi poraz Gruziji: Srbija kao prvoplasirana prošla kroz cilj

21.02.2021

17:24 >> 17:30

0

Autor: M. R.

Završeni svi mečevi u grupi E

Finska nanela drugi poraz Gruziji: Srbija kao prvoplasirana prošla kroz cilj
Copyright Promo/ FIBA

Završene su sve utakmice u grupi E u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Posle šest kola zaključak je da će na kontinentalnom takmičenju igrati Srbija, Gruzija i Finska, a da je bez vize u ovoj grupi ostala samo Švajcarska.

Pročitajte još

Naša reprezentacija je posle dva neplanirana poraza (Gruzija, Švajcarska) malo zakomplikovala put ka cilju, ali je uspela kroz njega da protrči u “balonu” u Tbilisiju. Iako se pod pritiskom borila za vizu u završnici kvalifikacija, na kraju je čak završila ciklus na prvoj poziciji grupe E.

Poslednji “prozor” zatvoren je utakmicom u kojoj su Finci bili bolji od Gruzije – 78:70. Na taj način su Gruzini pokvarili skor i skliznuli na drugo mesto. Oni su pre ovog “balona” u njihovoj zemlji bili prvoplasirani sa savršenim učnikom 4-0. Međutim, ovde su zabeležili dva poraza, a Srbija dve pobede, pa sada konačan plasman u grupi izgleda ovako: Srbija 4-2, Gruzija 4-2, Finska 3-3, Švajcarska 1-5. 

Do trećeg trijumfa Finsku su predvodili sa po 14 poena Erik Marfi i Elias Valtonen. Na drugoj strani najefikasniji je bio Šermadini sa 19 poena, pratio ga je Sanadze sa jednim manje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike