Filipovski: Koštao nas je nespretni završetak prvog poluvremena

23.11.2020

22:43 >> 23:00

0

Autor: Adam Štulić

Trener Partizana nema šta da zameri igračima

Filipovski: Koštao nas je nespretni završetak prvog poluvremena
Copyright MN Press

Blizu su bili košarkaši Partizana da velikim preokretom u samoj završnici dođu do pobede u prvom ovosezonskom večitom derbiju.

Crno-beli su većim delom utakmice bili u dvocifrenom zaostatku protiv Crvene zvezde, koja je na kraju imala i malo sreće, s obzirom da je Kodi Miler Mekintajer promašio šut za pobedu u poslednjim sekundama meča, koji su crveno-beli dobili 86:85.

Zvezda bolja posle drame: Mekintajer promašio šut za pobedu Partizana

– Znali smo da će biti teško, imali smo puno problema sa povredama, malo igrača u rotaciji. Nespretni završetak prvog poluvremena, gde smo u sedam sekundi primili dve trojke, nas je koštao na kraju. Došli smo blizu, imali smo šut za pobedu, a takvi šutevi jednom uđu drugi put izađu. Dali smo sve od sebe, dali smo energiju, nemam šta da zamerim igračima. Odlučila je jedna lopta  – kazao je trener Partizana Sašo Filipovski za TV Arena sport po završetku utakmice, a na konferenciji za medije dodao:

– Ostavili smo srce na terenu. Borili smo se, otišlo je mnogo energije. Normalno je i grešili smo. Ne može utakmica da se završi 200:0.

Pred crno-belima je skoro dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih prozora, a slovenački strateg nije želeo da daje prognoze dometa ovog tima Partizana.

– Zanima me samo sledeći trening i utakmica. Nije važno šta će biti već samo momenat, šta daješ u tom trenutku. Pauzu ćemo iskortisti za rad, moramo da saniramo povrede, da vidimo koliko ćemo igrača imati na treningu, jer imamo reprezentativce. Moramo da se sastavimo, iskoristićemo to vreme za individualan i timski rad, ako budemo imali 10 igrača. Možda uzmemo nekog juniora ili nekog igrača da priključimo da možemo da vežbamo – kazao je slovenački strateg.

VIDEO: Neizvesnije nije moglo, Mekintajer je imao sve u svojim rukama

Strateg Partizana se nije složio s novinarskom konstatacijom da su crno-beli loše izvodili slobodna bacanja.

Mislim da smo danas šutirali fantastično slobodna bacanja 32/38, što je 84 odsto. Tako da slobodna bacanja su bila manje više fantastična – rekao je Filipovski, dodavši da njegova ekipa nije igrala s manjkom energije.

– Svako vidi ono što želi. Ja ne bih rekao da nema energije, igrali smo sa evroligaškom ekipom koja ima 12 igrača u rotaciji. Imaju snagu, rade, treniraju… Tako da, nekad ako je neko na početku brži ili jači, ne znači da smo mi bez energije.

Poslednji napad je odigran po dogovoru…

– Dogovorili smo se da zaustavimo njihov napad i da vidimo da li nam treba šut za dva ili tri poena. Dogovor je bio da Kodi napadne u tranziciji i da prati šutere u kornerima. Dobio je priliku, bio je dobar flouter šut, ali lopta nije ušla – kazao je Sašo Filipovski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike