Zvanično predstavljen Battlefield 2042 – za ljubitelje spremljene tri edicije

10.06.2021

21:00 >> 21:01

0

Autor: Adam Štulić

Jedna od promena tiče se prodajnih mesta na kojima će nova igra moći da se kupi

Zvanično predstavljen Battlefield 2042 – za ljubitelje spremljene tri edicije
Copyright Profimedia/Juergen Schwarz/Alamy Live News

Novi Battlefield je zvanično predstavljen petominutnim trejlerom i nizom detalja vezanih za novitete i promene koje očekuju fanove ove pucačine.

Za početak, Battlefield 2042 će imati 124 igrača po meču, sa ogromnim mapama, a pritom će biti bez singlplejer kampanje i Battle Royale moda. Još jedna promena tiče se prodajnih mesta na kojima će nova igra moći da se kupi, piše portal „Rur.rs“.

Ranije naslove kompanije Electronic Arts je bilo moguće kupovati samo putem Origin klijenta koji je izdavač sam kreirao. Battlefield 2042 će biti moguće kupiti na Steam i Epic Games Store, s tim što će se i dalje pokretati Origin klijent kada uključite igru.

Što se tiče naplaćivanja, cena igre na PC-u će biti 60 dolara, isto kao i za PS4 i Xbox One, dok će se verzija za PS5 i Xbox Series X/S konzole biti 10 dolara skuplja i koštaće 70$. To je cena za standardnu ediciju, dok će postojati zlatno izdanje od 90$ za PC i 100$ za konzole, a Ultimate izdanje će koštati 110$/120$ respektivno.

Specijalna izdanja donose razne bonuse sa sobom, kao i propusnicu za prvu godinu igranja što otključava veliku količinu sadržaja, jer je EA rešio da pređe na Battle Pass sistem monetizacije i da za sobom ostavi onu klasičnu sa kojom je imao dosta kontroverzi.

Battlefield 2042 će izaći 22. oktobra, dok će kupci specijalnih izdanja dobiti pristup još od 15. tog meseca. Pre samog izlaska održaće se otvorena beta.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike