Domaća igra postala pravi hit na Steamu

08.06.2021

05:09 >> 22:51

0

Autor: 24sedam

Sjajne brojke i veliko interesovanje

Domaća igra postala pravi hit na Steamu
Copyright Profimedia

Steam platforma je puna skrivenih aduta, a odnedavno se na njoj našla i igra domaćih developera iz studija Foxy Voxel.

Reč je o survival strategiji Going Medieval koja je postala dostupna kroz Steam Early Access. Igru počinje skromno, sa praznim poljem, osnovnim potrepštinama i tri doseljenika, svaki jedinstven na svoj način. Sa njima se kreće u gradnju kolonije, kroz prikupljanje resursa, stvaranje novih i ostale elemente koji prate žanr strategija ovog tipa.

Naravno, Going Medieval odstupa po nekim stvarima, recimo karakteri u igri imaju svoje ljudske potrebe, poput gladi, lekova i odmora, a pritom im ne sme biti dosadno.

Dodatak je i borba sa protivnicima koji žele da sruše vašu koloniju. Ona se odvija u RTS stilu i prilično je detaljno odrađena.

Pored toga što dolazi iz domaćeg studija, Going Medieval nam se dopao i zbog raznolikosti gejmpleja i užitka koji pruža, a isto tako se dopao i ogromnoj publici na Steamu.

Going Medieval se ubrzo našao na Top Sellers listi na Steamu, i trenutno je na četvrtom mestu, u rangu sa GTA 5, ARK, i sličnim naslovima. Sem prodaje, o kvalitetu igre govori i Very Positive status na glavnoj stranici sa 91% pozitivnih ocena.

Going Medieval takođe beleži visoku aktivnost igrača. Prema SteamDB platformi, u igri se nađe preko 10.000 istovremeno aktivnih igrača u određenom momentu svakoga dana, a tokom vikenda je postavljen rekord sa 14.676 istovremeno aktivnih igrača.

Broj prodatih primeraka nije tačno poznat, ali prema SteamSpy platformi, procenjuje se da je do sada prodato između 100 i 200 hiljada kopija, što je odličan broj za potpuno novu igru na Steamu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: play.co.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike