“Svi putevi vode u FIFA Ultimate Team”

29.04.2021

21:19 >> 20:24

0

Autor: N. St.

Pojavio se jedan zanimljiv dokument

“Svi putevi vode u FIFA Ultimate Team”
Copyright Foto: Profimedia

Procureli su novi dokumenti koji ponovo kandiduju EA za titulu najgore kompanije i za 2021. godinu. Kanadska medijska stanica CBC News je došla do dokumenta koji je Electronic Arts koristio na marketing prezentaciji, i konačno možemo da vidimo pravo lice FIFA. Na stranicama CBC News-a, pojavio se dokument od preko pedeset strana na kome je prikazana struktura jednog Electronic Arts marketing sastanka, glavne tačke i na šta žele kreatori FIFA da se fokusiraju. Dokumente je dostavio anonimni insajder, a ako su informacije tačne, konačno su pale maske o svrsi FIFA Ultimate Team moda prenosi portal “play.co.rs“.

Jedan od naslova iz dokumenta glasi, ”FUT je temelj i pokušavamo sve što možemo da tamo uputimo igrače”. Što je totalno suprotno od onoga što je EA pričao različitim medijima iz industrije, kada je pre par godina počela borba protiv mikrotransakcija i lut boksova, a neki od retkih naslovu koji i dalje poseduju ove mehanike su NBA 2K i FIFA.

Zadnjih par godina EA sumanuto brani poziciju da mehanike u njihovim igrama nemaju veze sa kockanjem, ali kada u procurelom dokumentu vidite naslov ”Svi putevi vode u FUT”, jasno je da kompanija ima samo zaradu na umu, dok su poslovne etike negde dalje na listi. Slična situacija je nastala i u ovom slučaju. Kompanija je ovih dana poslala PR i marketing odred da osporava ove dokumente, i drži se priče da igra ne podstiče ljude da troše novac i da lut boksovi nisu slični kockanju.

U jednom delu dokumenta može se i pročitati kako kompanija namerno pravi dosadne, i teško dostižne ciljeve, kako bi vam suptilno predložila da je plaćanje najlakši način da dođete do igrača ili nagrade koju želite. Ali naravno marketing predstavnici nisu kvalifikovani da daju komentare o ovakvim detaljima. Pravni sistem se polako obrušava na EA, a iako se kompanija brani, i navodi da su ove informacije ”izvučene iz konteksta”, zadnje što im treba je još jedan argument protiv njih, jer je zabrana njihovih dosadašnjih praksi jako blizu u određenim regionima.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: play.co.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike