Neki su imali sreće: Uprkos svim nevoljama, zaradili su 562 miliona dolara u 2020. godini

19.04.2021

15:53 >> 16:01

0

Autor: 24sedam

Neverovatne brojke

Neki su imali sreće: Uprkos svim nevoljama, zaradili su 562 miliona dolara u 2020. godini
Copyright Pixabay

Neće 2020. godinu mnogi pamtiti po dobrom. Pandemija koronavirusa je izazvala haos u celom svetu, ali ima onih koji su na kraju mogli i da se raduju, a to su obožavatelji video igrica, posebno oni koji vole Cyberpank 2077.

Igra je tokom trajanja prošle godine odlagana u nekoliko navrata, da bi se konačno pojavila u decembru sa jako lošim performansama i razočaranom publikom. Muke za CD Projekt Red su postale brojne, poput povlačenja igre za Playstation prodavnice i raznih legalnih akcija, ali to nije sprečilo da kompanije dobije rekordan profit.

CD Projekt Red je objavio procenu profita na Twitteru, gde je navedeno da se zaradilo oko 562 miliona dolara(2,1 milijarde zlota), a od toga je čist profit  303 miliona dolara(1,1 milijarda zlota). Ovo je odlična zarada za CDPR tokom 2020. godine, sa Cyberpunk 2077 kao primarnim vodičem, dok je kompaniji u ovome takođe pomogao i dalje popularni The Witcher 3.

Dobar deo odlične zarade CDPR će ponovo uložiti u Cyberpunk 2077, pre svega kako bi se ispravili i dalje aktuelni problemi, koji su opstali nakon dolaska druge zakrpe. Šef poljske kompanije je nedavno iskazao da se od igre neće odustati, već kako je cilj da se ona prodaje narednih godina, tako da će za to svakako trebati dobra investicija ako žele da ostvare.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: play.co.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike