Microsoft i Discord završili pregovore – ništa od kupovine

23.04.2021

00:07

0

Autor: 24sedam

Izvor: play.co.rs

Na opšte iznenađenje, od saradnje dveju kompanija neće biti ništa

Profimedia

Moćni Microsoft je u prošlosti izlazio u susret mnogim kompanijama tako što im je pomogao da se izvuku iz finansijskih neprijatnosti, a zauzvrat bi postali deo ovog giganta.

Gejming studija je mnogo koji su se pridružili Xbox Game Studios grupi, najskorije Bethesda za 7,5 milijardi dolara, a Microsoft je odmah prešao na nove pregovore. Ti pregovori su bili sa vlasnicima najpopularnije platforme za komunikaciju među igračima, Discord, koji su upućivali da će se uskoro za 10 milijardi dolara naći vlasnik od kojeg bi Xbox platforma imala najviše benefita.

Na opšte iznenađenje, od saradnje dveju kompanija neće biti ništa, piše portal “Play”. Pregovori su bili u uznapredovalom stadijumu, ali je Discord rešio da promeni mišljenje. Sudbina ove platforme je i dalje neizvesna, pošto se ne znaju tačni planovi, ali za sada Discord ostaje nezavisna kompanija. Čelnici će dodatno razmotriti potencijalne ponude, pošto se navodi da postoji još ponuđača.

Kako navodi Wall Street Journal, i dalje postoji šansa za nastavak pregovora između Microsofta i Discorda. To i ne čudi, pošto bi Discord od vlasnika dobio dosta potencijala za bolji razvoj, a Microsoft je više nego zainteresovan za kupovinu jer se ipak radi o ustaljenom sredstvu za komunikaciju na računarima, a sve popularniji je na mobilnim uređajima.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pročitajte još

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti