Kineski i korejski šampioni letnjih liga sastaju se u finalu Worlds 2021 turnira

02.11.2021

13:09

0

Završava se LOL maraton

Kineski i korejski šampioni letnjih liga sastaju se u finalu Worlds 2021 turnira
lol - Copyright printscreen

Mesec dana League of Legends maratona se polako privodi kraju jer smo ovog vikenda dobili finaliste Worlds prvenstva. Serije su bile uzbudljive i ekipe su bez sumnje dokazale da su trenutno među najraspoloženijim timovima na planeti. Najviše pažnje je prikupio meč između nekadašnjeg League of Legends giganta T1, i nove generacije talentovanih Korejaca DAMWON Gaming-a.

 

 

Na žalost, ipak nećemo videti Faker-a kako podiže još jedan Worlds pehar, jer je prošlogodišnji šampion fokusiran da i ove godine postane LoL prvak sveta. Iako je DAMWON dobio prvi meč, T1 je je sa dve uzastopne pobede uspeo da preokrene seriju i stavi DAMWON pod pritisak. Nikakav problem, jer izgleda da Ghost i ostatak ekipe funkcioniše odlično pod pritiskom. DAMWON je dobio naredna dva meča i slavio u seriji rezultatom 3-2, a Ghost je bio MVP ovog polufinala.

Da ne gledamo LCK finale se potrudila ekipa EDward Gaming koja je u drugom polufinalu pobedila Gen.G sa 3-2 u partijama. Da je Gen.G slavio u ovoj seriji, gledali bi prvo korejsko finale još od 2017. godine. Na kraju ćemo ipak imati duel najboljih LoL regiona. Priča koja traje koliko i sama video igra. Koji region je najjači na planeti, Kina ili Južna Koreja? Ovo je četvrto uzastopno finale u kome učestvuje predstavnik LPL lige, a EDward Gaming se prvi put u istoriji franšize plasirao u finale turnira.

 

 

U dva od poslednja tri finala, ekipe iz Kine su osvajale trofej, ali su im protivnici dolazili iz LEC-a. DAMWON Gaming je prošle godine u finalu pobedio kineski Suning, a na Mid-Season Invitational-u im je kineski tim ukrao još jedan trofej. Tada ih je Royal Never Give Up pobedio u finalu sa 3-2. EDward Gaming je izbacio RNG u četvrtfinalu, tako da verujemo da nas očekuje uzbudljivo finale jer se radi o sastavima koji su prikazali najbolju igru na turniru. Ko po vama diže trofej ove godine, Kina ili Južna Koreja?

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike