Dan odmora u Worlds grupnoj fazi: Totalna dominacija azijskih ekipa

14.10.2021

17:38

0

Turnir Worlds protiče u dominaciji ekipa iz Azije

Dan odmora u Worlds grupnoj fazi: Totalna dominacija azijskih ekipa
lol - Copyright Printscreen/YouTube

Završeno je prvo poluvreme grupne faze Worlds 2021 turnira, a ekipe iz azijskih regiona za sada zauzimaju svih osam mesta rezervisanih za nokaut fazu.

Juče nije bio baš sjajan dan za timove sa Zapada na Worlds šampionatu. Predstavnici LEC-a i LCS-a su imali ukupan skor od 0-6, a ukoliko se ovaj trend nastavi verovatno nećemo videti nijednu ekipu iz tog dela sveta u nokaut fazi.

 

 

Na vrhu Grupe A nalazi se prošlogodišnji šampion DAMWON Gaming, a korejski tim je kompletirao besprekorni prvi deo grupne faze pobedom nad ekipom Cloud9, koja je od samog starta partije imala problema.

Na drugoj poziciji se nalazi FunPlus Phoenix koji je od starta dominirao nad LEC ekipom Rogue, a čak ni Miss Fortune nije mogla da spasi ekipu.

 

 

Najbolja LCS ekipa 100 Thievesa, takođe, se nije dobro provela juče u Grupi B. T1 ih je nadjačao na svim pozicijama, a posebno na top lejnu. Čak iako je američki tim uspeo da ukrade Barona, to je samo produžilo partiju koja je već u tom momentu imala jasnog favorita.

U ovoj grupi EDward Gaming je neporažena ekipa. Royal Never Give Up i PSG Talon su na čelu Grupe C, a u ovoj grupi i dalje čekamo prvu pobedu Fnatic-a.

 

 

Ništa bolje ove srede nisu prošli ni LEC šampioni. LNG Esports je nije dao nikakve šanse ekipi MAD Lions, a i Gen.G Esports midlejner i keri nisu dopustili Team Liquid-u da ih iznenadi iako je američki tim imao svoje šanse.

Sutra se nastavljaju mečevi na Worlds 2021, a saznaćemo koje ekipe će izaći iz Grupe A. Da li Rogue i Cloud 9 mogu nekako da se domognu druge pozicije, ili su DAMWON Gaming i FunPlus Phoenix ipak za klasu iznad timova sa Zapada? Akcija kreće od 13h, a prvi meč će biti između DWG KIA i FunPlus Phoenix-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike