CS:GO veterani koji nikada nisu propustili Major turnir: Nagradni fond milion dolara!

13.10.2021

18:16

0

Manje od dve nedelje do početka turnira

CS:GO veterani koji nikada nisu propustili Major turnir: Nagradni fond milion dolara!
PGL-ajor - Copyright RUR

U godinama iza nas smo sigurno mogli da vidimo hiljade različitih igrača koji su se oprobali u esports karijeri, ali jako mali broj može da se pohvali da je učestvovao na jednom CS:GO Major trofeju.

Ipak, postoji elitna ekipa igrača, tačnije njih petorica, koji su učestvovali na svih 16 Major turnira koji su se održali do sada!

Kao što u tenisu postoji Grend Slem, tako i u Counter Strike postoji Major, osim što umesto četiri, dobijamo dva takva turnira godišnje. Nažalost, zbog pandemije korona virusa, prošle godine nismo gledali nijedan, dok ćemo ove godine gledati samo jedan, najveći u istoriji, sa duplo većim nagradnim fondom, koji iznosi neverovatnih milion dolara.

Samim tim, smatramo da je savršen trenutak da pogledamo malu i elitnu listu na kojoj se nalaze petorica igrača, koji su do sada uspeli da budu deo svakog Major turnira!

Prvi na ovoj listi je veteran francuske CS:GO scene, Rišard "Shox" Papilon. Ovaj dvadesetdevetogodišnjak je nekada bio jedan od najbolji CS Source igrača, da bi ubrzo po izlasku prešao na CS:GO. Od tada je nastupao za neke od najvećih svetskih organizacija, kao što su VeryGames, Epsilon, LDLC, G2 Esports, pre nego što je pre otprilike tačno dve godine potpisao za Vitality, gde se i dan danas nalazi.

Istina je da više nije onaj isti igrač kao pre par godina, ali svi znamo da je i dalje i te kako kvalitetan igrač i jedan od retkih koji je opasan sa gotovo svakom puškom. Iskustvo koje donosi svojoj ekipi je neverovatno i siguran sam da će Vitality biti ekipa koje se treba bojati na predstojećem turniru.

Drugi igrač na ovoj listi je verovatno jedno od najpoznatijih imena svih vremena, Olof "olofmeister" Kajbjer. Dugo je delovalo ka da se njegova karijera privodi kraju, zbog čega su mnogi pomislili da je prethodni Major bio njegov poslednji, ali on nije odustao, zbog čega mu je Faze Clan pre par meseci ukazao novu priliku. Postepeno podižu svoju formu, zbog čega sam siguran da će biti opasna ekipa, ali sumnjam da će Olof ponovo moći da dođe do trofeja.

U svojoj karijeri je dva puta osvajao ovaj trofej, oba puta igrajući za Fnatic, čime je za jednu titulu uspešniji od Shoxa. Da li verujete da bi do kraja karijere mogao još jednom da ponovi ovakav uspeh?

Preostala tri igrača su najuspešnija trojka u istoriji CS:GO i doskorašnji saigrači. Ipak, nećemo ih sve odjednom pomenuti. Krenućemo od "Clutch Minister", Andreasa "xyp9x" Hojsleta, jednog od najkonstantnijih igrača u istoriji igre. Kao i dvojica drugara, Andreas je osvojio čak četiri Major trofeja u karijeri. Poznat je kao igrač koji iz nemogućih situacija ume da izvuče najbolje, što je baš ono što će biti neophodno Astralisu na predstojećem turniru.

Dugo se ove godine govorilo o njegovom odlasku iz crno-crvenih, ali će on sada dobiti još jednu priliku da odbrani svoju tituli. Da li verujete da Astralis može da dođe do još jedne titule? Piter "dupreeh" Rasmussen sigurno veruje. Pomenuti dvojac zajedno igra od 2013. godine, a kao što vam je i jasno, do sada nisu propustili nijedan Major.

A onda jedan od najzahvalnijih igrača ikada. Kada pomislite na Astralis, uglavnom se svi uvek prvo pomisle na Device-a, zbog čega bi ovaj čovek često bivao zaboravljen, što je vrlo nepravedno, jer ta ekipa nikada ne bi uspela ono što jeste da ovaj momak nije igrao onako kako jeste. Kada pogledate ranjenu dansku ekipu i pomislite da više nemaju snage da zaprete najboljima, ja bih vam rekao da dobro obratite pažnju na ovog čoveka, koji je sigurno i dalje željan da se dokaže.

Za sam kraj je ostavljen poslednji šampion, koji će braniti svoji titulu, ali u drugom dresu. Jasno vam je da se radi o Nikolaju "device" Ricu, jednom od najboljih igrača svih vremena, koji je pre pola godine iznenadio svet kada je odlučio da zaigra za Ninjas in Pyjamas. Njegova nova ekipa postepeno napreduje, pa će na novi Major ući kao trećerangirana ekipa, koja ovog vikenda slavila na IEM Fall kvalifikacijama. Ako postoji neko ko zna da igra važne mečeve, onda je to Device i siguran sam da gotovo da svako jedva čeka da gleda meč u kojem bi se sastao sa svojom bivšom ekipom, naročito ukoliko to bude eliminacioni okršaj.

PGL Major počinje 26. oktobra i na njemu će se sastati 24 ekipe iz celog sveta. Pomenuti igrači su ovaj turnir osvajali ranije, ali sada neće biti među favoritima, jer je to status koji sigurno pripada ekipama kao što su Na’Vi i Gambit. Ipak, ako neko zna da igra na najvećoj sceni, to su onda baš oni, zbog čega me ne bi iznenadilo da baš neko od njih ponovo bude sa trofejom u rukama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RUR/24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike