Nova era za Majkrosoft: Windows 11 izlazi u oktobru

31.08.2021

17:57

0

Autor: Adam Štulić

Svi koju su željni da ga isprobaju neće morati još dugo da čekaju

Nova era za Majkrosoft: Windows 11 izlazi u oktobru
Copyright Profimedia

Majkrosoft je konačno otkrio datum izlaska novog izdanja operativnog sistema Windows, koji je i te kako blizu. Svi koju su željni da ga isprobaju neće morati još dugo da čekaju, jer Windows 11 na globalno tržište stiže već 5. oktobra, piše portal “Rur”.

”Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Windows 11, koji će od 5. oktobra 2021. godine postati dostupan za kupovinu i korišćenje,” izjavio je menadžer marketinga Erin Vudman. ”Računari sa instaliranim Windows 10 sistemom će dobiti besplatno unapređenje na Windows 11 ako su kompatibilni, a u prodavnicama će se pojaviti i računari koji imaju ugrađen Windows 11 operativni sistem. Kako kompjuteri igraju sve važniju ulogu u našim svakodnevnim životima, Windows 11 je spreman da vas inspiriše i motiviše.”

Vudman takođe kaže da će Windows 11 biti ”najbolji Windows za gejming do sada”, sa modernim tehnologijama DirectX12 Ultimate-a, DirectStorage-a, i AutoHDR-a.

Novi operativni sistem dolazi sa izmenjenom Microsoft prodavnicom, vidžetima i dodatnim poboljšanjima, koji su specifično dizajnirani da pomognu osobama sa invaliditetom.

Windows Update će obavestiti sve korisnike kada Windows 11 postane dostupan.

Šta vi očekujete od Windows-a 11?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike