To se čekalo! Esports ponovo na Letnjim Azjskim Igrama: Takmičenje u LoL, Doti 2 i EA sports FIFA

09.09.2021

17:47

0

Olimpijski komitet Azije pripremio i medalje

To se čekalo! Esports ponovo na Letnjim Azjskim Igrama: Takmičenje u LoL, Doti 2 i EA sports FIFA
Copyright

Azijski Olimpijski Komitet zvanično je otkrio osam esports naslova koji će se igrati na narednim Letnjim Azijskim Igrama.

Devetnaeste Azijske Igre će se održati u septembru 2022. godine, u kineskom gradu Hangdžou. Iako smo već imali priliku da vidimo esports na Azijskim Igrama, ovo će biti prvi put da će pobednici biti nagrađivani medaljama.

Ovo su igre koje će se igrati na Letnjim Azijskim Igrama 2022: Arena of Valor, Dota 2, Dream Three Kingdoms 2, EA Sports FIFA,
Hearthstone, League of Legends, PUBG Mobile i Street Fighter V.

Letnje Azijske Igre u Indoneziji, održane 2018. godine, su uvrstile esports kao demonstracioni sport, što znači da najbolji takmičari nisu osvajali medalje. Igre koje su se tada igrale bile su Arena of Valor, Clash Royale, Hearthstone, League of Legends, Pro Evolution Soccer i StarCraft II.

pročitajte još:

Azijske Igre 2022 će biti drugo takmičenje pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog Komiteta na kojem će se esportisti nadmetati za medalje. Prvo takvo takmičenje bile su Jugoistočno Azijske Igre, koje su se održale 2019. godine na Filipinima.

Filipini su osvojili tri zlatne medalje (Mobile Legends, Starcraft II i Dota 2), Tajland dve (Tekken 7 i Arena of Valor), a Malezija jednu (Hearthstone).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike