Vicešampioni Evrope znaju rivale na putu ka 40.000 evra

11.02.2021

15:50

0

Autor: D. B.

Određene grupe za kvalifikacije za eEuro 2021

Vicešampioni Evrope znaju rivale na putu ka 40.000 evra
Copyright Promo/FSS/Đ.Filipović

E-sports selekcija Fudbalskog saveza Srbije, aktuelni vicešampion Evrope, dobila je protivnike u kvalifikacijama za eEuro 2021.

“Orlovi” se nalaze u grupi E zajedno sa timovima BiH, Rusije, Jermenije i Malte.

U žrebu se našlo 55 nacionalnih timova koji su podeljeni u deset grupa sa pet ili šest timova koji će se boriti za plasman u drugu fazu. Prvi mečevi u kvalifikacijama održaće se 15. marta, a termini za ostale mečeve su 29. mart, 12. i 26. april.

Svaka reprezentacija će igrati po dva meča sa svakim rivalom. Deset pobednika grupa plasiraće se na finalni turnir koji će se održati u Londonu 9. i 10. jula. Deset drugoplasiranih timova igraće na plej-of turniru u Londonu (10-17. maj) posle koga će biti poznato još šest finalista.

Pobednik EP dobiće 40.000 evra, a ukupni nagradni fond EP biće 100.000 evra.

Pročitajte još

U grupi A nalaze se Španija, Finska, Ukrajina, Severna Makedonija i Estonija. Grupu B čine Nemačka, Kazahstan, Bugarska, Poljska i Letonija. Hrvatska, Turska, Švedska, San Marino i Kipar su u C grupi. Volja žreba spojila je Austriju, Crnu Goru, Sloveniju, tim nepriznate države Kosovo i Andoru. Izrael, Litvanija, Belgija, Farska Ostrva, Republika Irska i Švajcarska našli su se u grupi G, dok su u H Italija, Portugal, Moldavija, Engleska, Island i Severna Irska. Grupu I čine Francuska, Danska, Albanija, Norveška, Azerbejdžan i Vels, dok će bitke u grupi J voditi Holandija, Grčka, Belorusija, Škotska, Češka i Gruzija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike