Mezii objasnio zašto je apEX tako dobar IGL na profesionalnoj CS2 sceni

25.04.2024

22:02

0

Stvar je u intelegenciji i lakom čitanju protivnika

Mezii objasnio zašto je apEX tako dobar IGL na profesionalnoj CS2 sceni
Copyright rur.rs/PGL

Vilijam "mezii" Meriman se pridružio Vitality CS2 sastavu u novembru 2023. godine, a već je uspeo da osvoji nekoliko velikih trofeja. Britanac je istakao da je za ovaj uspeh najviše zaslužan IGL ekipe, legendarni Den "apEX" Madeskler.

ApEX je jedan od najiskusnijih veterana u istoriji profesionalnog kantera. Tokom svoje karijere osvojio je mnoge titule, uključujući dva CS:GO Majora. U CS2 eri domogao se dva BLAST trofeja nastupajući za Vitality. U jednom intervjuu uoči 19. ESL Pro League Sezoni, njegov saigrač Mezii je objasnio zašto se Francuz ističe u odnosu na druge IGL-ove.

- Mislim da je apEX jako inteligentan jer ume lako da pročita protivnike i njihove poteze. Kada igramo turnire, on nam je najveći adut. Nikada nismo imali neke ultra komplikovane ideje i strategije, dovoljno je da predvidimo i odreagujemo na planove i poteze naših protivnika.

Vitality je dogurao do polufinala na Majoru u Kopenhagenu, gde je izgubio od FaZe Clana. Tim se trenutno takmiči na EPL Season 19, a u naredna dva meseca ih čekaju IEM Dallas, BLAST Premier Spring Final i Esports World Cup.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike