Gokushima suspendovan na dve godine zbog nameštanja mečeva!

11.04.2024

20:21

0

Ban je počeo 27. marta 2024. godine i trajaće do 26. marta 2026, što će ga sprečiti da se takmiči na turnirima bilo kakvog značaja

Gokushima suspendovan na dve godine zbog nameštanja mečeva!
Copyright Gokushima

ESIC (Komisija za integritet u esportu) je suspendovao Erkana “gokushima” Baginanova na dve godine zabrane zbog nameštanja mečeva. Ban je počeo 27. marta 2024. godine i trajaće do 26. marta 2026, što će ga sprečiti da se takmiči na turnirima bilo kakvog značaja, kao i mogućnosti da sklopi ugovor sa nekom od vodećih organizacija.

Ovaj 23-godišnjak je prvi put upao u renomirani tim u oktobru 2023. godine, kada ga je potpisao FORZE. Od tada je pružao odlične individualne brojke do njegovog uklanjanja iz startne postave krajem marta, piše portal "Rur.rs".

Zabrana je uvedena samo nekoliko dana pre nego što je FORZE 2. aprila prebacio svoj ceo sastav na klupu. Tim je nastavio da igra na Skyesports Mastersu i ESL Challenger ligi sa zamenom umesto isključenog gokushime zajedno sa preostalim saigračima sa klupe.

Kako se spekuliše gokushima je učestvovao u čak 80 mečeva u kojima je nameštao rezultat i preko kojih je ostvario zaradu između $300.000-400.000.

Da li smatrate da je kazna od 2 godine dovoljna, ili bi igračima sa ovakvim prestupima trebalo zabraniti doživotno da se takmiče?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike