Pred nama su regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetski IeSF šampionat! Srbija protiv BiH i Albanije!

20.06.2023

14:16

0

Autor: G. F.

Naši eFootball 2023 i Tekken 7 predstavnici su već osigurali direktan plasman za Svetsko prvenstvo

Pred nama su regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetski IeSF šampionat! Srbija protiv BiH i Albanije!
Copyright printscreen/rur.rs

Posle regionalnih kvalifikacija za muški i ženski CS:GO, došlo je vreme i da naša Dota 2 reprezentacija uskoči u trku za ovogodišnji svetski IeSF šampionat!

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) je u februaru organizovao nacionalne Dota 2 kvalifikacije, gde su se takmičili dobro poznati veterani lokalne scene. Svi ovi igrači se takmiče na najvišem profesionalnom nivou, što su nam demonstrirali i u nekim internacionalnim ekipama. Na ovogodišnjim kvalifikacijama je trijumfovao Level UP, koji će sledeće nedelje nastaviti svoj put ka svetskom IeSF prvenstvu kao reprezentacija Srbije .

Ovako izgleda raspored mečeva grupne faze za našu reprezentaciju:

Srbija - BiH 16:00

Srbija - Albanija 19:30


Samo jedna ekipa iz svake grupe će se plasirati u plej-of, to jest polufinale. Na kraju kvalifikacija, ukupno 4 Dota 2 ekipa iz cele Evrope će se plasirati za svetsko prvenstvo.

Za Level UP nastupaju: Neven "Kounz" Čobanov, Duško "BoraNija" Boranijašević, Mihajlo "MikSa" Jovanović, Milan "MiLAN" Kozomara i Viktor "Buktop" Knežević.

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Naši eFootball 2023 i Tekken 7 predstavnici su već osigurali direktan plasman za Svetsko prvenstvo, tako da neće morati da prolaze kroz regionalne kvalifikacije.

Plej-of će se igrati dva dana kasnije, 22. juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike