Novi rekord CS:GO po broju igrača! Stiglo se do skoro 2 miliona!

08.05.2023

16:33

0

Autor: G. F.

Prosečan broj igrača u CS:GO-u porastao je za neverovatnih 40% u odnosu na isti period prošle godine

Novi rekord CS:GO po broju igrača! Stiglo se do skoro 2 miliona!
CS:GO - Copyright RuR/Valve

Gotovo 11 godina nakon izlaska, popularni FPS naslov CS:GO i dalje obara rekorde po broju istovremenih igrača, a 7. maja zabeležen je novi rekord koji je premašio prethodni za preko 300.000 igrača.

Uoči početka BLAST Paris Majora, koji će biti poslednji CS:GO Major, u igri je zabeleženo 1.818.773 igrača, prema statističkoj stranici SteamDB. Ovaj broj ruši prethodni vrhunac od 1.507.212 igrača, koji je postavljen samo pre šest nedelja.

Prosečan broj igrača u CS:GO-u porastao je za neverovatnih 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Čak i tokom vremena kada nema ovako velikog broja igrača, CS:GO uspeva da nadmaši sve druge naslove na platformi Steam, sa drugoplasiranom Dotom 2 koja je dostigla vrhunac od 677.129 igrača.

Postoji mnogo faktora koji utiču na porast popularnosti CS:GO-a, kao što je najava Counter-Strike 2, povratak Major turnira, pa čak i nova Anubis kutija. Samim tim, verujemo da je malo ko iznenađen ovako velikim brojem igrača.

Interesovanje za ovaj naslov je na najvišem nivou što je bilo u poslednjih nekoliko godina, sa stotinama hiljada igrača koji prate live streamove i turnire uživo, sa godišnjim porastom popularnosti nakon ponovnog pokretanja igre tokom pandemije. Prema EsportsCharts, više od 2,7 miliona gledalaca pratilo je PGL Stockholm Major 2021 - prvi “offline” Major turnir otkako je pandemija zahvatila svet.

PGL Antwerp (2,2 miliona) i IEM Rio (1,4 miliona) nisu mogli da se približe gledanosti i uzbuđenju koje je pratilo prvi “offline” Major turnir u prethodnoj godini. Međutim, s obzirom na priče koje se stvaraju i činjenicu da se bliži kraj CS:GO-a, BLAST Paris Major ima potencijal da postane najgledaniji Major turnir svih vremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike