Notorni CS:GO haker dobio pristup CS2 beti, ali na banovanom Steam nalogu

30.03.2023

22:07

0

Nije varao u profesionalnom meču, ali je svakako dobio doživotnu zabranu učešća na profesionalnim turnirima

Notorni CS:GO haker dobio pristup CS2 beti, ali na banovanom Steam nalogu
Copyright Valve

Bivši Titan igrač Hovik ”KQLY” Tomasian je dobio kod za Counter-Strike 2 betu, ali na Steam nalogu koji je zaključan VAC banom još od 2014. godine, piše portal Rur.

KQLY je banovan pre skoro 10 godina jer je koristio cheat softver. Nije varao u profesionalnom meču, ali je svakako dobio doživotnu zabranu učešća na profesionalnim turnirima zbog striktnih pravila koje je Valve sproveo. KQLY je dobio VAC ban, što znači da više ne može da pristupi Valve serverima.

KQLY je nastupao za dva najjača francuska tima u ranoj istoriji CS:GO-a, a i dan danas je poznat po njegovom sjajnom pleju na Dust 2 protiv Virtus.pro-a.

Činjenica da je KQLY dobio pristup beti je prilično smešna, imajući u vidu da prioritet imaju igrači koji su igrali CS:GO u proteklom periodu, i koji imaju ”faktor poverenja”, to jest ”dobru reputaciju Steam naloga”. S obzirom da KQLY ne ispunjava nijedan od ovih kriterijuma, postoji mogućnost da se Valve malo našalio na njegov račun.

Pristup beti su do sada dobili strimeri i profesionalni igrači, i nadamo se da ćemo i mi obični smrtnici uskoro imati priliku da isprobamo igru.

Counter-Strike 2 izlazi na leto 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike