Esports u Srbiji ruši barijere kod roditelja koji deci ne dozvoljavaju da igraju video igre!

11.03.2023

06:52

0

Autor: A. Š.

Izvršna menadžerka Srpske asocijacije video igara Kristina Janković Obućina pričala o razvoju Esporta u našoj zemlji

Esports u Srbiji ruši barijere kod roditelja koji deci ne dozvoljavaju da igraju video igre!
Kristina Janković Obućina - Copyright Printscreen/24sedam

Gejming industrija zauzima sve veći prostor na teritoriji Srbije. Tome je značajno doprineo i Esports, a koliko je relativno nova oblast na domaćem tržištu važna možda i najbolje pokazuje to što su njen značaj prepoznali i najveći sportski brendovi u Srbiji Partizan i Crvena zvezda.

O tome je za 24sedam govorila i izvršna menadžerka Srpske asocijacije video igara Kristina Janković Obućina, koja je istakla da se Esports veoma razvija u poslednje vreme.

- Sada već imamo prave timove, Partizan i Zvezda imaju svoje ekipe u nekim igrama. Desetine miliona ljudi na globalnom nivou prati takve događaje, vrlo je zanimljivo gledati ih – kazala je Obućina, dodavši da u Srbiji imamo jaku ligu.

- Uskoro će biti finale u igri League of Legends između Zvezde i Partizana. Veoma je zanimljivo, ljudima je dovoljno jednom to da pogledaju i onda ostaju da gledaju zauvek. To je nešto što se kod nas polako pojavljuje i mislim da će slomiti barijeru između roditelja koji deci ne dozvoljavaju da igraju video igre i onih koji su to dozvolili – istakla je za 24sedam Kristina Janković Obućina.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike