Da li će prvi Dota 2 Major u Peruu biti otkazan?

16.01.2023

18:15

0

Nedavno je proglašeno i vanredno stanje, tako da svakog momenta očekujemo da će Valve otkazati turnir

Da li će prvi Dota 2 Major u Peruu biti otkazan?
Copyright 4D Esports/Epulze

Na veliko oduševljenje fanova, 6. januara je najavljen prvi Dota 2 Major u Južnoj Americi. Međutim, protesti u Peruu i dalje traju, a nedavno je proglašeno i vanredno stanje, tako da svakog momenta očekujemo da će Valve otkazati turnir, piše portal "Rur".

Vlada Perua je juče proglasila vanredno stanje u Limi i još tri regiona usled protesta zbog smene vlasti u državi. Procenjuje se da je 42 ljudi poginulo, a vlada je čak mobilisala vojsku kako bi se suzbili protesti, zbog čega se smatra da će nedavno najavljeni Dota 2 Major, zakazan za 22. februar, biti otkazan.

Ipak, Valve za sada nije objavio nikakvo zvanično saopštenje na ovu temu, tako da ovaj datum za sada ostaje nepromenjen. Ako zaista planiraju da ga otkažu, nadamo se da to neće učiniti u poslednjem trenutku, kao što je to bio slučaj sa TI10.

Ovo su svakako tužne vesti za navijače iz Perua, koji su jedni od najposvećenijih fanova čitave Dota 2 zajednice. O tome svedoči i prodaja prve ture karata za Major, koja je bila rasprodata za samo 9 minuta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike