Organizacija Noble Esports obrisala tviter nalog nakon što su zaposleni potvrdili da nisu dobijali plate

08.02.2022

19:34

0

Problemi sa zaposlenima i zaradama, da li je sada sve rešeno?

Organizacija Noble Esports obrisala tviter nalog nakon što su zaposleni potvrdili da nisu dobijali plate
noble-esports - Copyright RuR/Noble Esports

Američka organizacija Noble Esports, koja finansira Apex Legends, Fortnite, Gears of Ward i nekoliko drugih esports ekipa, sinoć je obrisala svoje naloge na društvenim mrežama, nakon što je nekoliko zaposlenih objavilo da nisu primali plate poslednjih par meseci.

Prvi se sinoć oglasio Den Dizbog Gudman, koji je napisao da više neće biti deo organizacije i da je glavni krivac za to direktor Kajl Mekdugal, piše RuR.

"Uz dužno poštovanje, bili ste upozoreni, savetovani i jednostavno je bilo neprijatno raditi sa vama", napisao je on. Takođe je dodao da je Mekdugal iskoristio novac organizacije i da ga je uložio u NFT, zbog čega nisi isplaćene plate. Čak i poznati reper T-Pain, koji je sarađivao sa organizacijom, nije bio isplaćen.

Ubrzo nakon toga sa zvaničnog naloga pojavio si sledeći tvit:

- Pozdrav svim fanovima Noblea. Javlja vam se tim za društvene mreže. Obustavljamo rad dok svima ne uplate novac koji je obećan u ugovoru koji smo potpisali.

Nekoliko sati kasnije, nalog je obrisan, ali sajt još uvek radi.

To nije bio kraj, jer se ubrzo još nekoliko zaposlenih oglasilo. Delovalo je kao da bi mogao da bude kraj za organizaciju, ali se onda nakon nekoliko sati povratio nalog, gde se obratio i sam Kajl Mekdugal. U objavljenom tekstu je objasnio kako je do kašnjenja došlo zbog problema sa bankom i da će novac biti uplaćen svakome kome se duguje. Komentari na ovoj objavi su onemogućeni.

Iako ne možemo sigurno da isključimo da ima istine u ovoj objavi, mnogi su i dalje dosta sumnjičavi da bi novac bio uplaćen da se zaposleni nisu požalili. Ipak, najvažnije je da će svi dugovi biti namireni, a nakon toga ćemo videti da li će Noble moći da se povrati nakon ovog skandala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike