Endi Marej doneo odluku o učešću na Australijan openu

22.01.2021

17:33

0

Autor: M. R.

Britanski teniser je odustao od prvog grend slema ove godine

Endi Marej doneo odluku o učešću na Australijan openu
Copyright MN Press

Britanski teniser Endi Marej neće igrati na ovogodišnjem Australijan openu. Njegov dolazak na prvi grend slem je bio pod upitnikom, posle saznanja sredinom januara da je pozitivan na virus korona, zbog rigoroznih protokola koji čekaju tenisere prilikom dolaska. Pokušao je da dođe do rešenje i dođe da se takmiči, ali rasplet nije pozitivan.

Pročitajte još

Sve vreme smo bili u dijalogu sa Teniskom asocijacijom Australije, kako bi se pronašlo rešenje za karantin, ali na kraju nismo uspeli u tome – istakao je Marej.

Za razliku od Endija, u Australiji će učestvovati u dublu njegov brat Džejmi.

On je jedan od tih srećnika koji su imali letove bez zaraženih, što znači da može da trenira do pet sati dnevno – rekla je njihova majka Džudi. – Bude ga u 6.30, može da izađe i trenira nekoliko sati, sat i po bude u teretani i ima sat vremena da jede. Posle se vraća u hotel oko 11.30 i tu ostaje do kraja dana. U mnogo je boljoj poziciji od, recimo, Heder Votson koja je potpuno zaključana u sobi i čini sve što može da se u takvim uslovima sprema i održi kondiciju.

Endi Marej je pet putu igrao u finalu Australijan opena, a za ovo poslednje izdanje dobio je specijalnu pozivnicu. Početak prvog grend slema je zakazan za 8. februar, a na njemu će titulu braniti prvi teniser sveta Novak Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike