Džaba Jović pogađa sa centra, kada Lovernj ruši rekorde

08.01.2021

19:49

0

Autor: D. B.

Žalgiris napravio veliki preokret protiv Himkija u Evroligi

Džaba Jović pogađa sa centra, kada Lovernj ruši rekorde
Copyright MN Press

Odavno beše 20. februar 2014. godine. Baš tog dana, na meču između Partizana i Galatasaraja, Žofri Lovernj, Francuz koji crno-bele i Srbiju nosi u srci stigao je do rekordnog indeksa korisnosti (29).

Večeras, Žo je pomerio granice. U ubedljivoj pobedi njegovog sadašnjeg kluba Žalgirisa nad Himkijem (102:75), Lovernj je oborio rekord po broju poena (29), ali i broju indeksnih poena (38). Sve uz fenomenalan šut iz igre (14-13 za dva poena), uz devet skokova, dve asitencije…

Pročitajte još

Žalgiris je upisao 11. pobedu, Himki je doživeo 16. poraz. A nije sve tako delovalo tokom prve dve četvrtine. Sve do treće deonice igre ruski tim je imao prednost. I onda je nestao sa parketa. Bukvalno. Dozvoli su sebi da treću četvrtinu izgube sa 26 poena razlike (39:13). I to je bio kraj.

Bez obzira što je potez meča bio u režiji Stefana Jovića. Iskusni plejmejker je pobdio šut gotovo sa pola terena. Džaba. Ostaće samo prijatna uspomena na očajno veče njegovog kluba. Veče u kome je Jović za 23 minuta u igri sakupoo sedam poena, uz tri skoka i četiri asistencije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike