Dve decenije od Rambovog gola na Marakani: Zbog njega se rađaju Brazilci Petkovići, jedan takav se javio (FOTO, VIDEO)

15.05.2021

07:34 >> 07:37

0

Nikad se neće zaboraviti da je jedan Srbin pre 20 godina doneo titulu Flamengu u poslednjem minutu finala šampionata Karioka

Dve decenije od Rambovog gola na Marakani: Zbog njega se rađaju Brazilci Petkovići, jedan takav se javio (FOTO, VIDEO)
Copyright Profimedia

Prošlo je dve decenije od legendarnog gola Dejana Ramba Petkovića na Marakani, koji im je Flamengu doneo titulu u šampionatu “Karioka”.

Bilo je to finale 2001. godne između  Flamenga i Vaska da Game. U prvoj utakmici na svom terenu Vasko je pobedio rezultatom 2:1, pa su Rambo ili “Peć“, kako ga zovu u Brazilu, i ostali igrači Flamenga morali savladaju rivala u revanšu sa dva gola razlike kako bi se domogli šampionske titule.

Rasplet ove sportske drame bio je filmski. U 88. minutu, pri rezultatu 2:1 za Flamengo, dosuđen je slobodan udarac na oko 30 metara od protivničkog gola. Odgovornost je preuzeo Dejan Petković. “Desetka” Flamenga je namestila loptu i sjajnim udarcem preko živog zida pogodila levi gornji ugao Vaskovog gola.

Na čuvenoj “Marakani” je nastala erupcija oduševljenja, koji se i dvadeset godina kasnije prepričava među ljubiteljima fudbala u Brazilu.

Koliko je taj pogodak za pobedu nad najvećim rivalom bio značajan armiji navijača Flamenga pokazala je i Rambova objava na Instagramu u znak sećanja na ovaj slavni dan iz njegove karijere. Među nekoliko stotina navijača koji su mu komentarisali “post” bio je momak potpisan kao “Petkovic_011“. Nakon što ga je Rambo pozdravio, navijač mu je objasnio odakle mu ime i da su se na neki način već upoznali:

– Moje ime je bilo zbog tog gola. Napravljena je reportaža u kojoj ste i vi učestvovali 2018. godine. Hvala na podršci!

Pročitajte još

Printscreen

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike