Duplantis probao, ali nije uspeo: Napad na svetski rekord će sačekati drugu priliku (VIDEO)

24.02.2021

18:52 >> 18:55

0

Autor: Adam Štulić

Svedski skakač s motkom probao je da preskoči 6.19 metara

Duplantis probao, ali nije uspeo: Napad na svetski rekord će sačekati drugu priliku (VIDEO)
Copyright Profimedia/Jean-Marie Hervio/KMSP

Skakač s motkom Armand Duplantis nije uspeo da obori svetski rekord od 6.18 metara, koji je u njegovom vlasništvu.

Na atletskom mitingu u Beogradu sjajni Šveđanin je lako preskočio šest i 6.10 metara, posle čega je dobio parve ovacije prisutnih u dvorani, koji su s nestrpljenjem očekivali da napadne svetski rekord.

Nažalost, mladi Šveđanin u tome nije uspeo. Na prvom pokušaju je oborio lestvicu, na drugom nije uspeo ni da se odrazi, posle čega je odlučio da treći pokušaj preskoči.

– Imao sam dobar osećaj za prvi, nekoliko centimetara me delilo. Kod drugog pokušaja sam osetio bol u nozi. Nisam uspeo da se zaletim dovoljno dobro. Zato nisam želeo da probam treći put – rekao je Duplantis.

Pročitajte još

Podsetimo, “Mondo” je u septembru prošle godine na mitingu Dijamantske lige u Rimu preskočio 6.15 metara, oborivši tako rekord legendarnog Sergeja Bubke od 6.14 metara star 26 godina. Posle toga Šveđanin je još dva puta popravljao rezultat, a skok od 6.10 metara u Beogradu najbolji mu je rezultat ove sezone, ujedno i najbolji koji je ostvaren u Atletskoj dvorani u srpskoj prestonici.

– Čuo sam za to u utorak, rekli su mi i to mi je bio motiv više. Zaista je kul osećaj uspeti. Želeo sam da probam da preskočim tih 6 metara i presrećan sam što sam uspeo u tome – kazao je švedski atletičar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike