Dule na mestu uspeha! Veličanstveno, Novica će biti zlatnim slovima upisan na Partizanovoj ploči zaslužnih!

16.09.2021

20:27 >> 20:31

0

Autor: Adam Štulić

Trofejni strateg uveličao oproštaj Veličkovića

Dule na mestu uspeha! Veličanstveno, Novica će biti zlatnim slovima upisan na Partizanovoj ploči zaslužnih!
Copyright Duško Vujošević foto: MN Press

Emotivno veče u beogradskoj Areni! Pomalo tužno, ali u isto vreme i veličanstveno. „Poslednji ples“ u crno-belom dresu zabeležio je legendarni kapiten Partizana Novica Veličković, koji je u spektakularnoj atmosferi rekao zbogom aktivnom igranju košarke.

Čelnici Partizana nisu mogli da naprave bolju uvertiru za početak sezone najvećih očekivanja. Dolazak prvaka Evrope Anadolu Efesa uveličao je proslavu dve velike stvari, koje su se klubu iz Humske desile ovog leta – završetak karijere legendarnog kapitena, ali i povratak na klupu najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića.

Dva ogromna razloga da „grobari“ ispune najveću dvoranu na Balkanu i ovacijama pozdrave još neke legende svog kluba. Pre svih „najvoljenijeg“ trenera Duška Vujoševića, koji se posle mnogo godina pojavio pred navijačima Partizana.

–  Osnovni razlog zašto sam došao je upravo Novicin oproštaj, zaslužio je imao je zahvalnost, a kako je bilo, onako sa nekom malom tremom – rekao je najtrofejniji stručnjak u istoriji Partizana, osvrnuvši se na oproštaj igrača kojeg je lansirao u košarkašku orbitu.

Fizičke nedostatke je nadoknadio odličnim smislom za igru. Zaraznim pobedničkim karakterom koji je prenosi na celu ekipu napravio je veličanstvenu karijeru. Značajnu za Partizan – kazao je Dule i dodao:

Pročitajte još

Kada dođe ovakav dan, da se oprašta od košarke iz bioloških razloga, veličanstveno je, jer je dotakao vrh. Sa druge strane, svima nama koji ga volimo i znamo koliko je uložio je i tužno. Ako se jednog dana bude stavljala ploča sa imenima ljudi zaslužnim za uspehe Partizana, njegovo ime će na njoj biti upisano zlatnim slovima – istakao je Duško Vujošević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike