Drastične promene stižu u Valorant – Nove cene oružja i veliki nerfovi za agente

18.06.2021

21:48 >> 21:43

0

Autor: Adam Štulić

Svi agenti su dobili bar nekoliko promena, a najviše će se razočarati Jett, Raze, Sova i Skye igrači

Drastične promene stižu u Valorant – Nove cene oružja i veliki nerfovi za agente
Copyright Pixabay

Iako smo očekivali da će Riot spremiti neke promene za novu Valorant epizodu, nismo mogli ni da zamislimo da će biti ovako drastične. Veliki broj pušaka će se sada kupovati po drugačijoj ceni, svi agenti su dobili bar nekoliko promena, a najviše će se razočarati Jett, Raze, Sova i Skye igrači.

Kao što i najavili pre nekoliko nedelja, Shorty, Frenzy, Bucky, Bulldog, Guardian, Marshal, Judge i Operator će u narednom peču imati novu cenu, piše portal Rur.rs

Gotovo svi agenti u igri su bafovani ili nerfovani. Brimstone, Pheonix, Reyna, Viper i Yoru su dobili manje nerfove, tako što su im određene magije poskupele za 50 kredita. To neće drastično uticati na ekonomiju igre, jer su istovremeno neke puške i pojeftinile, zbog čega će stvari dovesti u normalu.

Astra će od sada imati samo jednu sferu na početku rundu, umesto dve, zbog čega je njena cena magija smanjena sa 200 na 150. Pošto bi to na neki način bio buff, njen Cooldown na dve magije će biti za 5 sekundi veći nego što je do sada bio.

Cypher je jedan od retkih za kojeg možemo reći da je dobro prošao. Njegov ultimate će od sada zahtevati 6 orbova, što će sigurno naterati igrače da ponovo razmisle o ovom agentu. Omen je dobio i nerf i buff. Njegov Shrouded Step je malo poskupeo, dok je Smoke konačno snižen na 300 kredita.

Heroji poput Skye i Breacha više neće imati tri flasha, a obe magije će istovremeno poskupeti za još 50 kredita. Breachov Aftershock će takođe poskupeti, ali će zato biti nešto pojačan, kao i njegov Ultimate koji će zahvatiti veću zonu. Ipak, za razliku od njega, flash od Skye će se regenerisati nakon 40 sekundi.

Vreme je da pređemo na agente koji su primili veliki udarac. Boom Boot od Raze će od sada koštati 400 umesto 200 kredita, dok će njen Ultimate zahtevati 8 poena. To su veliki nerfovi za ovog agenti i bilo je vreme da se ovako nešto uradi. Sličan tretman su dobili Sova i Sage, čiji će ulti takođe koštati 8 peona. To čak nije sve ni za njih, pošto će cena Drona poskupeti za još 100, Shock Dart za 50, a Slow Orb za 100.

Za sam kraj smo ostavili agenta koji po meni najduže zaslužuje nerfove, a to je Jett. Njen Cloudburst je poskupeo za 100 kredita, a Updraft za samo 50. Ipak, više neće moći da se dashuje kroz Cypherov Tripwire, ali šlag na tortu je što će i njen ulti sada biti skuplji za jedan orb poen. Ovo je bilo neophodno jer je Jett počela da se izmiče kontroli.

Moguće je da nam je nešto još promaklo, ali Riot još uvek nije izbacio zvaničnu listu promena, zbog čega je moguće da ćemo još nešto uskoro saznati. Pored svega ovoga, stiže i novi agent, KAY/O, tako da sam siguran da je uzbudljiva sezona pred nama.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike